Iveta (35): Syn se začal chovat zvláštně. Přistihla jsem ho, že mluví s někým neviditelným

Iveta (35): Syn se začal chovat zvláštně. Přistihla jsem ho, že mluví s někým neviditelným
Zdroj: Pexels

Člověk často neví, co se dětem honí hlavou. Jsou na některé věci citlivější než dospělí, změny vnímají těžko a složitě se s nimi vyrovnávají. Syn paní Ivety se v poslední době začal chovat velmi zvláštně. Co zatím stojí?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 26. 05. 2022 16:00

S manželem Ivanem (40) vychováváme Tadeáše (3), který je od narození velmi citlivý klučina. Vždy nějakým způsobem odhadne, jak se cítíme. Když jsem smutná, přijde mě obejmout. Když je manžel naštvaný, vždy ho přijde uchlácholit.

Syn je jiný než ostatní děti

Přijde nám, že v emoční inteligenci je Tadeáš značně vyspělý, o hodně vyspělejší než děti v jeho věku. Byla jsem na něj pyšná, že mu emoce ostatních lidí nejsou cizí. V poslední době jsem si ale začala říkat, jestli Tadeáš není citlivější i na jiné věci. Nejen na emoce.

Jeho schopnost vycítit náladu ostatních lidí je až ohromující. K tomu se teď přidala další věc. Avšak z té mám obavy. Zejména po jednom nedávném zážitku.

Byla jsem svědkem hororové situace

Nedávno jsme se přestěhovali do nového domu u Karlových Varů. Bydlíme tam necelé dva týdny, ale už teď se dějí podivné věci. Jednoho večera, když už měl Tadeáš dávno spát, jsem šla okolo jeho pokoje. Chtěla jsem se podívat, jestli je v pořádku. Byla jsem zaskočená tím, že slyším hlasy. Tadeáš si s někým povídal.

„S kým to mluvíš?" zeptala jsem se ho. „S tou paní," odpověděl mi a ukázal do rohu pokoje. Tam však nikdo nebyl. Byla jsem vyděšená k smrti. Upřímně musím říct, že nejsem odvážný člověk. A tohle mě naprosto odrovnalo. „Kéž bych se dívala méně na horory," říkala jsem si v duchu.

Pátrala jsem po historii domu

Opravdu jsem byla zaskočená tím, co mi syn řekl, a tak jsem začala pátrat po historii našeho domu. V místní kronice jsem se dozvěděla, že v posledních týdnech druhé světové války tu Němci znásilnili a zabili mladé děvče.

Je možné, že Tadeáš mluvil s tou mrtvou dívkou? Nebo si to všechno jen nalhávám a Tadeáš prochází něčím jiným? Třeba ho jen vykolejila změna, kterou přineslo nové bydlení. Těžko říct. Doufám, že je to to druhé. A snad se ten zážitek už nebude opakovat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články