Jindřiška (31): Manžel je tak nešikovný, že jakmile vezme do ruky kladivo, už jedeme do nemocnice

Jindřiška (31): Manžel je tak nešikovný, že jakmile vezme do ruky kladivo, už jedeme do nemocnice
Zdroj: Freepik

Jindřiška a Honza si před rokem pořídili vlastní dům. Honza se snažil některé věci dodělat sám, ale nikdy se to neobešlo bez úrazu. Už měl zlomenou ruku a poraněná záda. Kromě toho vytopil koupelnu a špatně postavil parkovací stání. Jindra by si přála, aby to nechal zkušenějším, ale Honzovi to nedovolí jeho ego.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 10. 2022 07:00

Nedávno jsme si s manželem Honzou (33) pořídili menší domeček. Až díky němu se ukázalo, jak moc je Honza nešikovný. Musím se tomu smát, protože on není schopen ani takové maličkosti, jako je výměna prasklé žárovky.

Manželova nešikovnost vyšla najevo

Dokud jsme bydleli v malém bytě, který ještě ani nebyl náš, nebyla šance, aby se ukázalo, jak je Honza neschopný. Kdykoliv se v bytě něco rozbilo, na opravu přišel přímo majitel bytu. Když vytekla pračka nebo se nenapouštěla nádržka na toaletě, hned přišel, opravil to a manžel nemusel nic dělat.

Před rokem jsme se konečně přestěhovali do vlastního. A to rovnou do rodinného domu. Dopředu jsme věděli, že bude třeba některé věci dodělat. Honza se pustil do parkovacího stání pro auto. Nepřekvapilo mě, že se na to vrhnul sám. Byl odhodlaný a já žila v tom, že to zvládne. Nakoupil si materiál a několik víkendů na tom usilovně pracoval.

Když bylo stání hotové, mělo jedno vadu. Ze zaparkovaného auta nešly otevřít dveře. Honza si to celé špatně naměřil. Musel to tedy zbořit a prostor na parkování rozšířit. Pak jako kdyby se s jeho nešikovností roztrhl pytel. Měl zapojit pračku. Podle jeho slov věc na pár minut... To, jak dokázal vytopit koupelnu, je mi dodnes záhadou.

Jakmile na něco sáhne, hned se zraní

V obýváku měl navrtat dírky do zdi, abychom si pověsili rodinné fotografie. Už při vrtání druhé díry trefil dráty od světel. Dostal výboj a my jeli do nemocnice. Nejvtipnější bylo, že když se vrátil domů a chtěl to dodělat, stalo se mu to znovu. Neštěstí stálo za rohem i ve chvíli, kdy natíral trámy na domě. Stál na štaflích a sotva si namočil štětec do barvy, spadl dolů.

Zlomil si ruku a poranil záda. Téměř šest týdnů byl vyřazen z provozu. Když se uzdravil, chtěl v úpravách pokračovat. Já už ale cítila, že se bojím. „Nechceš si na to někoho zavolat? Třeba hodinového manžela?" zeptala jsem se opatrně.

To se manžela dotklo. A tak se sebral a šel ořezávat stromy. Ani to se neobešlo bez nehody. Uřízl větev, ale tak nešikovně, že na něj spadla a zase ho poranila. Děti se sice smály na celé kolo, jenže jemu do smíchu nebylo. Nejhorší je, že si nechce připustit, že je nešikovný a zkrátka není typ, co umí v ruce držet kladivo.

Manžel si nechce přiznat, že je nešikovný

Ke kladivu se vlastně taky váže jedna příhoda. Zatloukal hřebíky v boudě a bouchl se do prstu tak, že si ho doslova rozplácl. A když už se mu nějakou náhodou podaří práci dodělat, stejně se to hned rozbije. Zkrátka a dobře, Honza je strašně nešikovný.

Nedá si však říct a dál se svéhlavě do všeho pouští sám. Nenechá si od nikoho poradit a odmítá pomoc. Ve slabé chvilce mi řekl, že by se hanbou propadl, kdyby to za něj měl dělat někdo jiný. V mých očích by prý klesl. Přitom je to naopak. Já bych uvítala, kdyby si přiznal, že mu ty věci nejdou a předal je zkušenějším. On si je totiž svou nešikovnosti nebezpečný. Teď v zimě plánuje, že si doma vymalujeme. Dost se toho bojím, protože je mi už teď jasné, že to bude pohroma.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články