Veronika (48): Manžel neustále něco opravuje sousedům. Doma ale na práci ani nesáhne

Veronika (48): Manžel neustále něco opravuje sousedům. Doma ale na práci ani nesáhne

Některé domácí práce jsou doménou mužů, jiné zase žen. Veronika to tak má rozdělené odjakživa. Problém však je, že její muž přistupuje ke spoustě domácích prací velmi vlažně.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 29. 12. 2021 12:00

S manželem Václavem (50) jsme svoji skoro patnáct let. Člověk by řekl, že je to dlouhá doba na to toho druhého dobře poznat. Není to tak, že bych si jeho chyb všimla až teď, jen mě poslední dobou vytáčejí více než dřív.

Doma se mu nechce nic dělat

Celý můj problém začal velmi jednoduše, přestala nám před měsícem fungovat myčka. Nejsem zrovna technický typ, a tak neumím přesně popsat závadu, kvůli které odmítla fungovat. Můj muž se na rozdíl ode mě vyznačuje určitou vášní pro kutilství a opravářství. Pro sousedy dělá první poslední, spraví fén, udělá boudu pro psa. Prostě vše, na co si vzpomenou.

Rád pracuje rukama, rád něco spravuje, a to se mi na něm vždy líbilo. Problém je, že tato jeho vášeň se v domácnosti neprojevuje. Málokdy doma zastane vyloženě mužskou práci. Když chci, aby pověsil obraz, pověsí ho, ale pokud chci něco komplikovanějšího, vykašle se na to.

Slíbil mi, že spraví myčku

A tak to bylo i s naší myčkou. Před měsícem jsem mu oznámila, že nám nefunguje a jestli by se na ni nemohl podívat. „No jasně, že bych mohl. Určitě je jen ucpaný filtr,“ odpověděl mi. A já v tu chvíli byla klidná. Manžel ji spraví a všechno zase bude fungovat, jak má.

To jsem se ale spletla. Ani po týdnu se nic nezměnilo a já stále myla nádobí v ruce. „Myslíš, že by ses mohl už konečně podívat na tu myčku?“ prosila jsem ho. „To víš že ano, miláčku. Měl jsem teď jen hodně práce, o víkendu to spravím,“ odpověděl mi. A přesně, jak jsem předpokládala, na myčku o víkendu ani nesáhl.

Nakonec jsem musela zavolat opraváře

Další týden mytí nádobí v ruce už prostě nezvládnu, bylo mi jasné. Proto jsem zavolala opraváře. Postupovala jsem tak, jak jsem měla postupovat dávno. Opravář přišel, myčku opravil a všechno bylo dobré, dokud tedy nepřišel domů manžel a nezjistil, co jsem provedla.

„Proč jsi volala opraváře, když jsem ti slíbil, že ti tu myčku opravím?“ zeptal se mě naštvaně. „No, to je jednoduché, už mě nebavilo čekat, až se uráčíš něco dělat. Takhle to bylo daleko rychlejší,“ odpověděla jsem mu stejným tonem. Tentokrát mě opravdu naštval. Myslí si, jaký není kutil a opravář, ale doma na nic nesáhne, proto co si neudělám sama, jako bych neměla. Jeho neschopnost mi v domácnosti aspoň trochu pomoct mě začíná čím dál víc vytáčet.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články