Jiří (28): Na základce jsem se zamiloval do učitelky. O 15 let později jsem jí zničil manželství

muž, počítač
Zdroj: pixabay.com

Vzpomínky na školní učitele jsou různé. Někomu jejich jména ještě dodnes nahání strach, jiní k nim ale i po letech chovají respekt. Příběh Jiřího je však úplně jiný. Podívejte se, co všechno způsobil.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 25. 06. 2020 07:30

Všechno to začalo už na základce, myslím, že zhruba v sedmé třídě. Tehdy jsme dostali novou učitelku na zeměpis a já jsem se do ní bezhlavě zamiloval. Byla sice o třicet let starší než já, mně to ale nevadilo. Ve škole jsem známkami nijak nevyčníval, na zeměpis jsem byl ale vždy dokonale připravený. Chtěl jsem Kristýnu, jak se naše zeměpisářka jmenovala, pokaždé zaujmout.

Toužil jsem po ní

Patřil jsem k jejím oblíbeným žákům. Pomáhal jsem jí nosit pomůcky a čas od času jsem se dostal do jejího kabinetu. Miloval jsem ji čím dál víc, ale docela jsem se za to styděl a nikomu jsem nic neřekl.

Léta plynula dále, já jsem šel na gympl a dostal jsem se na vysokou. Kristýna bydlela ve stejném městě jako já, a tak jsme se čas od času potkávali. Pokaždé jsem se na ni usmál a hezky jsem ji pozdravil. Nemohl jsem ji dostat z hlavy, a čím jsem byl starší, tím víc jsem po ní toužil.

Vymyšlený projekt

Brzy už jí bude 60 let, ale to pro mě nebyla žádná překážka. Zkusil jsem jí napsat na Facebooku, že bych potřeboval pomoct s jedním projektem. Souhlasila, a tak jsme se sešli v kavárně. Tělem mi celou dobu pobíhali mravenci a bušilo mi srdce, Kristýna ale nic nepoznala, a tak mi zbaštila i můj vymyšlený projekt. Byli jsme spolu asi hodinu a domluvili jsme si ještě jednu schůzku.

To byla moje šance. Tentokrát už jsem nebyl nesmělý, a tak jsme nad skripty popíjeli i skleničky vína. Kristýna vypila tři, já dokonce čtyři, a nejspíš i proto jsem jí skládal jeden kompliment za druhým. Nabídl jsem jí doprovod domů, nakonec jsme ale skončili u mě v posteli. Bylo to úžasné, nespoutané a pořádně divoké. Kristýna mi potom přiznala, že ji doma manžel zanedbává, a bylo to na ní pořádně vidět. Ten den jsme se milovali ještě dvakrát a nepolevovali jsme ani v dalších dnech.

Načapal nás manžel

Dělali jsme to doma, v autě, v jejím kabinetu i učebně zeměpisu. Oba jsme byli šťastní, já jsem konečně sbalil mou vytouženou učitelku a ji uspokojovalo, že se schází s o třicet let mladším mladíkem, který o ni jeví zájem. Všechno to ale skončilo ve chvíli, kdy jsme si přestali dávat pozor na čas a v Kristýnině kuchyni nás načapal její manžel, který se právě vrátil z práce. Vyhodil mě jako malého fracka a ještě ten týden podal žádost o rozvod.

Nabídl jsem Kristýně, aby šla bydlet ke mně a ona mou nabídku přijala. Brzy jsme ale poznali, že to nebude to pravé ořechové. Jako milenci jsme sice obstáli na jedničku, ovšem jako partneři už jsme fungovat nemohli. Oba jsme viděli, že věkový rozdíl je pro společný život moc velký, a tak jsme šli od sebe. Domluvili jsme se, že přerušíme veškeré kontakty, ovšem na čas, který jsme spolu strávili, už nikdy nezapomenu. Jen mě mrzí, že kvůli mně Kristýna přišla o všechno, co si tak dlouho budovala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články