Kateřina (31): Tchyně ochutnala moje mateřské mléko a tvrdí je zkažené. Nutí mě přestat kojit

Kateřina (31): Tchyně ochutnala moje mateřské mléko a tvrdí je zkažené. Nutí mě přestat kojit
Zdroj: Freepik

Kateřina bojovala s matkou svého manžela už od začátku. Vlasta je zákeřná ženská, která si jde tvrdě za svým. Sotva se Katce narodil syn, přišly problémy s kojením. Tchyně ochutnala mléko z lahvičky, kam Kateřina odstříkává, a řekla, že je zkažené. Nabádala ji, aby přestala kojit...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 02. 2023 07:00

Čeho je moc, toho je příliš! Moje tchyně Vlasta (57) mě jednou zničí. I přes snahu vyjít s ní se neubráním pocitu, že se rozhodla deptat mě natolik, abych sekla s kojením. Vlasta totiž ochutnala špičkou jazyka moje mateřské mléko a vyhodnotila ho jako špatné.

Tchyně mě nikdy neměla ráda

S tchyní Vlastou jsme neměly dobrý vztah už od začátku. Ještě než si mě Jarda (33) vzal, bylo to mezi námi napjaté. Pořád se jí na mně něco nezdálo. Jediné, co uměla, bylo mě kritizovat. Za nepořádek v domácnosti, nelibou vizáž nebo přesolený guláš. Nepamatuji si, že by mě někdy pochválila.

Jardu miluji a nehodlám se ho vzdát jenom proto, že Vlasta nepřekousla, že má její syn rád i někoho jiného než ji. Tu její věčnou kritiku jsem se naučila filtrovat a někdy zcela ignorovat. Neříkám, že to bylo vždycky snadné. Když jsme Vlastě oznamovali, že jsem těhotná, neskrývala zděšení. Zjevně pořád tajně doufala, že nás dva rozdělí.

Naoko dělala, jak se na malé těší a bude ukázkovou babičkou. Je pravdou, že během mého těhotenství, které bylo plné bouřlivých emocí, se krotila. Občas mi dokonce s něčím pomohla a svoje jedovaté řeči nechala doma. Já si naivně myslela, že mě konečně vzala na milost a divoká voda mezi námi se uklidní.

Bez dovolení ochutnala moje mateřské mléko

Sotva se syn Honzík narodil, hned bylo vše při starém. „Ježíši, ten je celý tatínek. Ten nosánek, oči a vlásky...“ snažila se mě naštvat. Na to nebylo co říct. Po návratu z porodnice nastal veliký problém s kojením. Honzík se vůbec nechtěl přisát a když ano, hned se zase od prsa odvracel. Po měsíci útrap už jsem začínala pomýšlet na umělé mléko.

Manžel se zmínil u své matky, jaký máme problém. A ta přispěchala na pomoc. Bedlivě studovala, jakou techniku kojení jsem zvolila. A hledala chyby. Když mi řekla, že by chtěla mlíčko ochutnat, projel mnou mráz. Nejenomže k tomu nebyl důvod, ale přišlo mi to víc než divné. Tchyně ale na můj souhlas nečekala.

V nestřeženém okamžiku si cucla z lahvičky, do které odstříkávám. A hned začala: „Vždyť to mlíko je hnusné. Chutná jako žluklé. To se nediv, že to nechce." A já jen zírala. Asi chápete, že jsem si to nemohla nechat líbit, a tak jsem svůj nesouhlas dala patřičně najevo. Tchyně si ale jela to svoje. Navíc do mě začala hučet, ať okamžitě přestanu kojit.

Kvůli tchyni jsem málem přestala kojit

Snažila se ovlivnit i manžela, který díky bohu takové rozhodnutí nechává na mně. Náš dlouholetý nesoulad vygradoval. Přestala jsem tchyni brát telefony a když stála u našich dveří, dovnitř jsem ji zkrátka nepustila. I když jsem to nechtěla dát najevo, ten její nátlak, ať přestanu kojit, mě pořádně vykolejil. Na malý okamžik jsem o sobě zapochybovala.

Dobrá kamarádka Lenka mi poradila, abych se obrátila na laktační poradkyni. S tím jsem neváhala a hned si jednu pozvala. Během několika málo sezení mi pomohla s kojením. Značně se mi ulevilo a syn začal krásně prospívat. Manžel to volal své matce, která ale chybu odmítala uznat. Uběhl další měsíc a půl a stále se k nám neodvážila. Nebojím se říct, že tu ženskou nesnáším.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články