Růžena (57): Snacha mi začala říkat maminko. Bože, jak já tu holku nesnáším!

Růžena (57): Snacha mi začala říkat maminko. Bože, jak já tu holku nesnáším!
Zdroj: Freepik

Paní Růžena neměla od samého začátku ráda přítelkyni svého syna. Myslí si, že Pavla je vypočítavá ženská, které jde jen o majetek. Co se Pavla stala její snachou, začala ji oslovovat maminko. Růžena z toho šílí. Jednoho dne pohár trpělivosti přetekl a Pavle vynadala. Teď se na ni zlobí celá rodina.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 12. 2022 17:00

Můj syn Vlastík (33) se nedávno oženil. Vzal si Pavlínu (30), která mi po svatbě začala říkat maminko. Pokaždé, když mě tak osloví, běhá mi mráz po zádech. Když mi ruply nervy, požádala jsem ji, aby mi tak neříkala. Ta ztropila scénu a teď čeká na omluvu.

Synovu partnerku nemám ráda od samého začátku

Vlasta je člověk s dobrým srdcem. Zasloužil by si k sobě hodnou a milující ženu. Podle něj je Pavla přesně taková. Já to ale vidím jinak. Od začátku mi bylo jasné, že chce syna do chomoutu, aby měla svoje jisté. Vlastníme statek s velikým hospodářstvím. A my s manželem pronajímáme dva byty v Praze.

Dalo by se říct, že část našeho příjmu se vydělá sama. A i když se Pavlína tváří že neumí do pěti napočítat, moc dobře vím, o co jí jde. Už jenom to, že se brali po dvou letech, mi přišlo unáhlené. Syn ale nechtěl nic slyšet. „Mami, já ji miluju a prostě si ji vezmu," reagoval pokaždé, když jsem vznesla na její adresu pochyby.

„Jak myslíš, ale abys jednoho dne nelitoval," neodpustila jsem si. Svatbu jsme jim z veliké části platili my s manželem. Pavla už jako dítě přišla o oba rodiče. Z rodiny má jen starší babičku a ta by prý jen těžko mohla něco přispět. Takže z nás vytáhla přes dvě stě tisíc. Skřípala jsem zubama, ale kdybychom to nezaplatili, Vlasta by nám to neodpustil. Ví, že na to máme.

Po svatbě mi snacha začala říkat maminko

Svatba se konala letos v srpnu. Novomanželům to velmi slušelo. Vlasta vypadal jako hotový gentleman a Pavla jako princezna. Manžel Standa (58) mě celý obřad držel pevně za ruku a opakoval, že to bude dobrý a čeká je jen štěstí. Prostor pro můj nesouhlas však nebyl. Pavla najednou patřila do rodiny a já se s tím musela smířit.

To nejlepší ale přišlo ještě v den svatby. „Maminko, teď jsem jedna z vás," pronesla radostně. „Ona mi řekla maminko?" zašeptala jsem nevěřícně manželovi do ucha. „Nic neříkej, je to od ní hezký,“ snažil se mě krotit. Jenže s tou maminkou se to táhne dodnes. Od svatby mi snad neřekla jménem. A já zuřím pokaždé, když mě tak osloví.

Píše mi tak do zpráv, zdraví do telefonu a vítá na ulici. A mě to bytostně vadí. Nejsem žádná její maminka. Nemám ji ráda a nemyslím si, že s ní můj syn bude šťastný. A tak si nemohu nechat říkat maminko. Standa mě pokáral, že řeším blbosti. „Ona už žádnou maminku nemá. A možná ji vidí právě v tobě, tak bys měla být ráda...“ shodil to ze stolu.

Bouchly mi saze a řekla jsem jí, že mi to vadí

Já jsem se ale rozhodla, že to tak nenechám. Nedávno jsme všichni zašli na oběd. Mladí nám chtěli něco říct. „Maminko, máme pro vás novinku," začala Pavla. „Jsem těhotná, maminko," řekla a běžela mě obejmout. A v tu chvíli se voda uvařila. „Tak dost," bouchla jsem do stolu. „Nejsem žádná tvoje maminka. Už mi tak neříkej, vadí mi to," bouchly mi saze.

Pavla se rozbrečela. „Já nevěděla, že vám to vadí. Mám vás ráda a…" nedořekla, zbytek slov se ztratil v pláči. Vyběhla z restaurace. „Mami, seš normální? Co ti udělala?" řekla vztekle syn a utíkal za ní. „Tos tomu dala," kroutil manžel hlavou. „Taková hodná holka," dodal a také odešel. Vztahy v rodině jsou teď velmi napjaté. Vlasta s Pavlou se mnou nemluví. Od manžela vím, že čekají na omluvu. Té se ale nedočkají. Jedině tak ta holka pochopí, že mě musí respektovat!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články