Dana (59): Snacha je přehnaně úzkostlivá a bojí se nemocí. Svou vnučku jsem zatím viděla jen dvakrát

Dana (59): Snacha je přehnaně úzkostlivá a bojí se nemocí. Svou vnučku jsem zatím viděla jen dvakrát
Zdroj: Pexels

Strach o děti je u matek naprosto normální. Ale čeho je moc, toho je příliš. Paní Dana se moc těšila na svou vnučku Zoru. Zatím ji ale viděla jenom dvakrát, neboť snacha Žofie je až příliš ochranitelská. A bojí se, že jakákoliv návštěva může ohrozit zdraví malé Zorky.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 19. 10. 2022 10:00

Když si můj syn Marek (30) bral Žofii (32), byla jsem doopravdy šťastná. Tvořili krásný pár a přišlo mi, že je s ní doopravdy šťastný. Je smutné, jak matoucí může být první pohled.

Stala jsem se babičkou

Na první vnouče jsem se doopravdy moc těšila. Když mi Marek s Žofií oznamovali, že čekají miminko, byla jsem opravdu nadšená. Role babičky jsem se nemohla dočkat. Hned jsem skočila do obchodu a nakupovala všechny ty roztomilé oblečky na miminka. Hodně jsem se v tom vyžívala.

Zora přišla na svět před půl rokem. Nemohla jsem být šťastnější. Podle fotek to byla nádherná holčička. Vážila skoro čtyři kila a hned od začátku se měla čile k světu. Chtěla jsem ji vidět co nejdřív, ale Žofie si přála, aby návštěvy probíhaly až po jejím šestinedělí. Toto rozhodnutí jsem naprosto respektovala, pamatuji si, že i já jsem po porodu nechtěla, aby se mi doma stále někdo coural. Ze všeho nejvíc jsem si přála mít klid.

Snacha nechce žádné návštěvy

A tak jsem Zorinku poprvé spatřila, když jí byly dva měsíce. Byla přesně tak nádherná, jak jsem si myslela. Zamilovala jsem se do ní na první pohled. Ale v té době se objevil první zádrhel. Žofie si přála, abychom si ještě před návštěvou všichni udělali testy na covid. Nechtělo se nám, ale její přání jsme respektovali.

Pak se to všechno začalo zhoršovat. Pokaždé, když jsem je pozvala na návštěvu, tak odmítli, a to nebydlí od nás nijak daleko. Necelou půl hodinku autem. Stejná negativní odpověď přišla, když jsem se já zeptala, jestli bych se na Zorinku nemohla zajet podívat.

Vnučku jsem viděla jen dvakrát

V té době jsem to hodně řešila a stěžovala si Markovi. „Proč nemůžu Zorku vidět? Já bych tak moc chtěla, ale vy mi vždycky napíšete, že nemůžu,“ řekla jsem mu. „To víš, Žofie je dost ochranitelská a strašně se o Zorinku bojí. Má strach, že ji třeba něčím nakazíte. Několikrát mi řekla, že až bude mít všechna očkování, tak budou návštěvy povoleny,“ odpověděl mi.

A právě kvůli jejímu strachu jsem vnučku viděla teprve dvakrát. Je mi to strašně líto, protože Zorinka vlastně vůbec nezná svou babičku. Doufám, že se to brzy zlepší a já k nim budu moct na návštěvy. Myslím si, že takový strach, jaký má Žofie, není pro Zorku a její vývoj zdravý.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články