Sabina (37): Třináctiletá dcera chodí šíleně zmalovaná. Kritiku za to sklízím já

žena, brýle
Zdroj: pixabay.com

Sabina má trable se svou třináctiletou dcerou Natálií. Poslední dobou se hádají a nejčastěji kvůli make-upu. Natálie usoudila, že výrazné líčení je pro ni to pravé a nebojí se tak chodit i do školy. Sabina šílí. Vše nám popsala ve svém příběhu.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 20. 06. 2020 16:30

Jmenuji se Sabina a je mi 37 let. S manželem Davidem (38) vychováváme dceru Natálii. Natálka byla vždycky svá, ale poslední dobou se neustále dohadujeme o jejím make-upu. Mám pocit, že to v jejím věku přehání, ale ona si nedá říct.

Dcera se rozhodla, že bude chodit zmalovaná i do školy

Dcera se odmala ráda předvádí.  Když byla malá a přišla návštěva, všechny nás posadila do obýváku, měla připravené vystoupení a my jí museli tleskat. Od sedmi let se věnuje závodnímu tancování, jezdí na soutěže, dbá na svůj vzhled a ráda se mnou nakupuje. Jelikož se s holkami líčí na tanečních soutěžích a vystoupeních, nedávno přišla s tím, že se bude malovat každý den, dokonce i do školy.

Snažila jsem se s ní promluvit, ale bez úspěchu. Natálie chodí každý den s vrstvou make-upu a nebojí se ani výrazných rtěnek. Vysvětlovala jsem jí, že na soutěžích je to v pořádku, ale do školy a na denní nošení se to prostě nehodí. Odpálkovala mě s tím, že tomu nerozumím a že se všechny holky takto malují.

Kritiku okolí sklízím já

Díky jejímu osobitému stylu ale sklízím kritiku já. Když potkám někoho známého, řekne mi: "Viděli jsme tu vaši holku a chodí zmalovaná jako šašek. To jí to nemůžete zatrhnout?" Samozřejmě se je snažím slušně odpálkovat, ale ne vždycky se mi to podaří a většinou se cítím trapně. Vím, že mají pravdu! A manžel? Ten jen mávne rukou a řekne mi, že to moc hrotím. Nezdá se mi. Sice je jiná doba, ale budu se snažit, aby ubrala a malovala se decentněji.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články