Verča (30): Nikdy jsem nechtěla kojit. Ale když mi dítě zničí prsa, přítel mi zaplatí nová

Verča (30): Nikdy jsem nechtěla kojit. Ale když mi dítě zničí prsa, přítel mi zaplatí nová
Zdroj: Freepik

Verča se bála těhotenství kvůli tomu, že jí kojení zničí prsa a už nebudou tak hezká. A to se jí rozhodně nelíbilo. Jaký k tomu nakonec zaujala postoj?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 05. 08. 2022 07:00

Mám dost ráda své tělo. Snažím se držet štíhlou linii, jím zdravě, abych nebyla moc tlustá a mohla se v létě bez obav objevit v plavkách na veřejnosti. S tím, že po těhotenství budu mít postavu jinou, jsem se smířila. Ale to, že by mě kojení mohlo připravit o prsa, jsem nesla dost těžko.

Dítě jsem neplánovala

Můj přítel Rudolf (45) na mě hodně naléhal, abychom měli dítě. Asi mu tikají biologické hodiny, jinak si jeho zájem o potomstvo neumím vysvětlit. Neustále se mě ptal, jestli bych nechtěla dítě. Když jsem mu řekla, že si nechci zničit postavu těhotenstvím, skoro se urazil.

Jeho narážky na to, že chce být táta, ale nepřestaly. Mám Rudolfa moc ráda, a proto jsem se po půl roce docela smířila s představou, že budu těhotná a tlustá. A na jeho žádost jsem řekla ano. Dokonce jsem si našla cvičební program, který budu po porodu navštěvovat, abych se dostala co nejdříve zpátky do formy.

Kojit jsem nechtěla

Pak se objevil další problém - kojení. Všude jsem četla, jak je kojení to nejlepší, co svému dítěti můžete nabídnout. Já jsem to tak nikdy necítila, kojení mi vždycky přišlo divné a svým způsobem trochu nechutné. Byla jsem rozhodnutá, že kojit nebudu. A když jsem zjistila, co se stane s prsy po kojení... Budou celá vytahá, ztratí svůj tvar i velikost. To jsem rozhodně nechtěla.

Před kamarádkami jsem o svých myšlenkách nezmiňovala. Úplně je slyším, jak by říkaly, že jsem sobecká a tím svému dítěti ubližuji. To opravdu slyšet nepotřebuji. Jediný, kdo o mém rozhodnutí věděl, byl Rudolf.

Budu mít nová prsa

Ani jemu se to nelíbilo. „Opravdu ti záleží na vzhledu víc, než na dítěti? Třeba to nemusí být pravda, že se ti prsa po kojení změní. Podle mě je to dost individuální. Navíc si tím přiděláš jenom práci, když nebudeš kojit. Kojení je výhodnější, než pořád někde ohřívat vodu na umělé mléko,“ řekl mi.

Začala jsem být trochu nahlodaná, opravdu je moje rozhodnutí správné? Nakonec jsem se rozhodla, že kojení zkusím, ale pod jednou podmínkou. „Pokud se něco stane a moje prsa nebudou taková jako dřív, zaplatíš mi plastiku,“ řekla jsem Rudolfovi. A on nadšeně souhlasil. Můj problém s kojením se tak vyřešil opravdu jednoduše. Teď už se na našeho broučka opravdu těším.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články