Kateřina (32): Manželův vztah se starou kamarádkou jsem nesla nelibě. Jemu bych věřila, ale té ženě rozhodně ne

Kateřina (32): Manželův vztah se starou kamarádkou jsem nesla nelibě. Jemu bych věřila, ale té ženě rozhodně ne
Zdroj: Freepik

Katka měla velké trápení, její muž narazil na dávnou přítelkyni a začali se znovu vídat. Když je seznámil, Katka hned poznala, že té ženské jde o něco víc. Nechtěla však dělat doma scény a být za fúrii.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 15. 05. 2023 07:00

Bořek (35) si na třídním srazu zavzpomínal na mládí s dávnou kamarádkou. Od té doby se ti dva začali vídat. Manžel mi přísahal, že je to čistě jen přátelství. Alena (34) mu ale neustále psala zprávy a to mě zneklidňovalo.

Z jeho dávné kamarádky jsem měla divný pocit

To ti byla sranda! Všichni jsou pořád stejní, úplně jak na střední. Nečekal jsem, že to bude fajn. Musím tě seznámit s Alenou, bude se ti líbit. Bydlí kousek od nás, to bys nečekala,“ vykládal Bořek po návratu z třídního srazu, zatímco se odstrojoval do postele.

Jakmile usnul, pípla mu zpráva na mobilu. Na displeji se objevilo jméno Alena. Od té chvíle jsem měla divný pocit, nedařilo se mi usnout. Chápu, že se lidi po letech rádi vidí. Nechápu ale potřebu psát ženatému muži ve dvě ráno zprávy. Tím to však nekončilo.

Ti dva prý kdysi byli velcí přátelé a zřejmě si usmyslili, že na to přátelství navážou. Alena si s Bořkem vypisovala, jako by se nechumelilo. „Neboj zlato, to je úplně to samý, jako když si píšu s Pepou. Domlouváme se s Alenou na pivo, snad ti to nevadí. Můžeš jít s námi,“ reagoval muž na moje neklidné pohledy směrem k jeho mobilu.

Hned jsem ji prokoukla

Na pivo jsem s nimi opravdu šla. Považovala jsem za vhodné seznámit se s tou super kámoškou. Už jen proto, že se možná ti dva vážně budou vídat častěji. Když jsem ji spatřila, instinkt mi velel, abych zůstala ve střehu.

Na přátelské pivo byla dost vyfiknutá a navoněná. Já osobně bych volila na sraz s kamarádem menší výstřih. Málem mi rozmačkala ruku na pozdrav a falešný úsměv jsem jí nevěřila ani na vteřinu. Povídání bylo křečovité, ti dva stále vzpomínali na školu, což mi nic neříkalo. A já musela brzy jít vystřídat paní na hlídání dětí.

Bořek se vrátil kolem půlnoci a dal mi pusu. Nevypadal jako nějaký nevěrník. Když byl ve sprše, koukla jsem na jeho mobil. Zase tam čekala nepřečtená zprávička od Aleny. Druhý den jsem si s manželem musela vážně promluvit.

Měla jsem pravdu

Můj muž byl přesvědčený, že jsem jen žárlivá. Nechala jsem to tedy plavat s tím, že se Alena nakonec sama odhalí. Snad ne doslova... Netrvalo to moc dlouho. Bořek už o své kamarádce tolik nemluvil a několikrát jsem si všimla, že telefon zamračeně odložil.

Že by ho začala uhánět? Nemusela jsem se na nic ptát. Alena se sama prozradila. A nedávno, po podezřele krátkém setkání, už byl úplný klid. Za pár dní mi Bořek prozradil, že mě nechtěl rozrušit. Prý jsem ohledně Aleny měla pravdu. Víc jsem nepotřebovala slyšet...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články