Když funguje ta správná chemie. Toto je 10 jasných znamení, že jste si vzali toho pravého

Když funguje ta správná chemie. Toto je 10 jasných znamení, že jste si vzali toho pravého
Zdroj: Pixabay

Jak najít toho pravého, nebo tu pravou? Někdo na to marně hledá recept celý život. Žádný osvědčený návod na to, jak potkat osudovou lásku, se kterou strávíte zbytek svého života, bohužel neexistuje. Můžete se však zkusit řídit některými signály, které vám pomohou odhalit, že jste narazili na toho, s kým vám bude skvěle.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 10. 06. 2020 12:07

Najít osudového partnera nebo vysněnou partnerku, to není jen tak. Na portále brightside.me ale odhalili deset jasných znamení, podle kterých poznáte, že jste si vzali toho správného. Podívejte se, která to jsou.

Čtete si myšlenky

Z jednoho psychologického výzkumu vyplývá, že díky lásce se nervový systém přizpůsobí vašemu protějšku. Pokud spolu trávíte už delší čas, tak snadněji pochopíte to, co cítí, co se mu hodí v hlavě, a poznáte, jak bude reagovat. Takže si dokonale porozumíte i beze slov.

Přemýšlíte stejně o budoucnosti

Je důležité užívat si přítomnost, vždy byste ale měli myslet také na budoucnost. Společně už ale budete přemýšlet jako pár a budete se do dalších dnů, týdnů a měsíců dívat jako jeden. Všechny výzvy a překážky, které jsou před vámi, zkrátka budete zvládat společně.

Obětujete se pro druhého

Vztah je také o spoustě kompromisů. Takže pokud máte každý svou pravdu, zkuste najít nějakou shodu. Psychologové z univerzity v japonském Kóbe dokonce říkají, že bez obětí vztah nebude dlouho fungovat. Nemusíte se přitom nijak výrazně měnit, ale musíte dát prostor i vašemu protějšku.

Váš mozek už funguje jinak

Když jsme zamilovaní, tak se často řídíme srdcem, ale to hlavní se stále odehrává v naší hlavě. Podle studie ze Stony Brook University v New Yorku je zřejmé, že láska ovlivňuje mozkové reakce. Tím, že o lásce přemýšlíte, zvyšujete hladinu dopaminu, což má za následek ony pověstné motýlky v břiše.

Vzájemná podpora

Vzájemná podpora je něco, bez čeho žádný vztah nemůže fungovat. Potřebujete svou spřízněnou duši, u které najdete vždy pochopení a která vás kdykoliv podrží. Stejně však musíte fungovat i vy. Pokud od blízké osoby uslyšíte podpůrná slova, tak zjistíte, že ji budete milovat ještě o to více.

Je to vlastně normální

Taky už se vám to stalo? Najdete si životního partnera, ale zdá se vám, že je to vlastně úplně normální. Nepřijde vám, že by se něco zásadního změnilo a budete si žít životem, který jste už měli. Pokud to tak je, je to správně. Ve svém vztahu totiž zůstanete pokorní. Ostatním nemusíte nic dokazovat a budete si zkrátka užívat jeden druhého.

Chcete ho představit svým blízkým

Rodiče často mají jasné představy o tom, jak má vaše osudová láska vypadat, jenže realita se často liší. Ať už je to tak nebo onak, představte rodičům své partnery takové, jací jsou. Až vám je schválí, bude to pro vás více než uspokojivé. Stejně tak byste měli vaše partnery představit i všem vašim blízkým a známým.

Nejde jen o ložnici

Intimita je ve vztahu důležitá, a pokud vám to bude klapat v ložnici, je to jen a jen dobře. Fyzické spojení by mezi vámi ale mělo fungovat všude – klidně i ve chvíli, kdy je váš vyvolený navlečený v zimním svetru.

Bez nich je vám jinak

Je důležité, aby si ve vztahu každý udržel svou nezávislost a individualitu. Osobní prostor je zkrátka důležitý pro každého. Ovšem když najednou vaše láska někam odjede a vy se budete sami cítit smutně, není to nic nepřirozeného.

Už jsme my

Je důležité, abyste se stali jedním týmem. Psychologové z University of Texas publikovali studii, která odhalila, jak je důležité, když jeden pár používá slova jako „my“ nebo „naše“. To je totiž pozoruhodným znakem celoživotní lásky.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články