Klára (25): Při procházce jsem narazila na úchvatný letitý dub. Počáteční okouzlení se změnilo v děs

Klára (25): Při procházce jsem narazila na úchvatný letitý dub. Počáteční okouzlení se změnilo v děs
Zdroj: Unsplash

Klára narazila při loňské jarní procházce na starý obrovitý dub, jenž jí na první pohled učaroval. Chvíli ho jako zhypnotizovaná pozorovala, když tu se stalo něco, co už nikdy z hlavy nevymaže.

Jan Švanda
Jan Švanda 02. 04. 2023 19:00

Byl tehdy nádherný jarní den. Slunce hřálo, obloha byla takřka bez mráčku a teploty atakovaly dvacet stupňů. Můj přítel Marcel (28) měl výjimečně volný víkend a vzhledem k báječné předpovědi počasí jsme se už ve čtvrtek rozhodli, že si v sobotu uděláme romantickou procházku do přírody, protože v poslední době jsme na sebe neměli moc času kvůli velkému pracovnímu vytížení.

Dub mě okamžitě zaujal

Bohužel vše nakonec dopadlo úplně jinak. Marcela sužovaly od sobotního rána bolesti svalů, měl zvýšenou teplotu a rýmu. Nemělo to smysl. Domluvili jsme se tedy, že raději zůstane doma, bude se kurýrovat a já vyrazím sama, byť mi to bylo líto. Vyjela jsem kousek za město, kde se rozkládají hezké louky, najdete tam malé rybníky, a hlavně příjemné ticho.

Vydala jsem se po úzké cestičce, poté překonala palouk a došla až k malému rybníku, kde v tu chvíli nebyla ani noha. Kousek od něj jsem zahlédla starý dub. Musím říct, že mě opravdu upoutal. Šla jsem kousek blíž, abych si ho pořádně prohlédla, jenže kvůli hustému porostu jsem až ke stromu nepronikla.

Stála jsem od něj několik metrů, když náhle začalo zvláštně šustit listí. Zvuk postupně sílil. Něco jako by mě navíc zhypnotizovalo a já se pár minut ani nepohnula. Nebyla jsem schopná udělat krok... Prostě jsem tam stála jako přikovaná a jen upřeně zírala na ten dub.

Kolem stromu se pohyboval jakýsi stín

Větve se najednou začaly otřásat. Ve vysoké trávě jsem spatřila tajemný stín, jenž se pohyboval kolem stromu. Snažila jsem se zjistit, co to je. Byla to nějaká postava, která mi naháněla strach. Ke všemu mi přišlo, že se pomalu přibližuje ke mně. Běhal mi mráz po zádech. Bála jsme se stále víc, takže jsem udělala čelem vzad a dala se na útěk.

Bizarního zážitku jsem měla plnou hlavu a přemýšlela o něm celou cestu domů. Když jsem se vrátila, ihned jsem vše vylíčila Marcelovi. Nechtěl tomu věřit a ani to nechtěl moc probírat, protože se zjevně necítil dobře.

Šel si zase zalehnout, já se však nutně potřebovala někomu vypovídat. Celá rozechvělá jsem tedy volala rodičům. Svěřila jsem se mámě, jež mi ochotně naslouchala, na žádné racionální vysvětlení ovšem nepřišla.

Na internetu jsem zjistila, co se stalo

Sobotní událost jsem nedokázala vytěsnit z hlavy, chtěla jsem jí přijít na kloub. Brouzdala jsem po internetu a sháněla o rybníku a jeho okolí jakékoliv informace. Po pár týdnech usilovného bádání jsem konečně narazila na zprávu, kterou jsem hledala. Dozvěděla jsem se, že se z onoho dubu před desítkami lety zřítila mladá žena, jež po pádu utrpěla smrtelná zranění. V době úmrtí jí bylo stejně jako mně, když jsem u dubu stanula.

Spatřila jsem jejího ducha, nebo se mi všechno jenom zdálo? Odpověď samozřejmě neznám, od té doby se však tomuto místu obloukem vyhýbám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články