Eva (30): Při venčení na louce se můj pes najednou rozštěkal. Co jsem spatřila poté, už z paměti nevymažu

Eva (30): Při venčení na louce se můj pes najednou rozštěkal. Co jsem spatřila poté, už z paměti nevymažu
Zdroj: Unsplash

Pro Evu znamená její pes Benny strašně moc. Považuje ho za svoje dítě a s oblibou ho chodí venčit na louku poblíž svého domu. Právě tam však jednoho podzimního podvečera zažila událost, která ji hodně vyděsila.

Jan Švanda
Jan Švanda 21. 03. 2023 17:00

Tahle příhoda se mi stala před necelými dvěma lety. Už nějakou dobu se s ohromnou láskou starám o pejska Bennyho, kterého beru jako svoje dítě. S Kamilem (35) jsem chodila pět let a pomalu jsme uvažovali o založení rodiny, jenže jeho nevěra se zdravotní sestrou náš do té doby harmonický vztah rozmetala na kousky. Po rozchodu jsem zůstala sama a o to víc jsem se upnula na svého psího miláčka.

Záhadný stín na louce

Pravidelně jsem ho venčila na nedaleké louce, kde se vyřádil a dostatečně proběhl. Učinila jsem tak i onoho nedělního podvečera. Smrákalo se, takže jsem nelenila a vyrazila ven. Došli jsme až na louku, kde jsem Bennymu sundala obojek a on jako vždycky radostně pobíhal po trávě.

Hrála jsem si s ním, házela mu klacek, který mi ochotně nosil. Uběhla zhruba čtvrthodina, když Benny najednou začal hlasitě štěkat. Poté přiběhl ke mně, hleděl kamsi do dáli a pokračoval v bafání. Nevěděla jsem, co ho tak vylekalo, protože na louce nebyla krom nás ani noha.

Podívala jsem se na všechny strany a najednou přibližně čtyřicet metrů před sebou spatřila stín nějaké postavy, která pomalu kráčela přes louku. Chvílemi se bytost rozjasňovala. Byl to evidentně muž vyšší postavy se sklopenou hlavou. Volala jsem na něj, ale nereagoval a v klidu pokračoval dál. Po nějaké chvíli se opět proměnil ve stín, jenž se na konci palouku vytratil úplně.

Stín i při zpáteční cestě

Byla jsem v šoku! Znervózněla jsem a rozhodla se, že půjdeme raději domů. Otočila jsem se a s Bennym mazala pryč. Ušli jsme ale jen pár metrů, když se kousek přede mnou objevil další záhadný stín. Tentokrát se pohyboval mnohem rychleji a jako by kroužil kolem mě.

Benny znovu začal štěkat a já byla už dost vystrašená. Přestala jsem stín zkoumat a utíkala domů. Když jsem asi po deseti minutách otevřela dveře, sedla jsem si na židli, abych se vzpamatovala. Nechápala jsem vůbec nic. Byla jsem rozrušená a na noc si vzala prášek, abych vůbec usnula. Spánek mi pomohl. Po probuzení jsem byla už klidná, každopádně tato událost mi utkvěla v paměti a hned tak mi z ní nezmizí.

Návrat na oblíbený palouk

Oblíbené louce jsme se s Bennym dlouho vyhýbali a chodili jinam. Vrátili jsme se tam až po několika měsících. Bylo krátce po obědě, svítilo slunce, takže jsem to zkrátka riskla. Po tajemných stínech tam nebylo ani památky. Co jsem tedy tenkrát viděla? Duchy, nebo snad bytosti z jiné galaxie? Bohužel odpovědí na tyhle otázky se asi nikdy nedočkám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články