Zuzana (26): Tajemné hučení a rudé fleky. V oblíbené prázdninové destinaci jsem zažila bizarní příhodu

Zuzana (26): Tajemné hučení a rudé fleky. V oblíbené prázdninové destinaci jsem zažila bizarní příhodu
Zdroj: Freepik

Zuzana je milovnicí Řecka, z jedné letní dovolené na ostrově v Jónském moři si však přivezla i nevšední zážitek. Při návštěvě malebné jeskyně uslyšela tajemné hučení a na těle se jí následně začaly objevovat červené fleky, jejichž příčinu dodnes nedokáže rozklíčovat.

Jan Švanda
Jan Švanda 01. 03. 2023 18:00

Řecko jsem si zamilovala nejen kvůli průzračnému tyrkysovému moři, krásným plážím a stabilním teplotám. Zbožňuji i místní kuchyni a zejména romantiku ostrovů v Jónském moři. Před pár lety jsem si pro letní dovolenou vybrala Kefalonii.

V jeskyni mě zaskočilo tajemné hučení

Byla jsem tehdy nezadaná a vyrazila na týden s mamkou, která je na rozdíl ode mě spíše plážový typ. Mně to ale vůbec nevadilo. Společně jsme nikde nebyly už hodně dlouho a musím říct, že jsme si teď vychutnávaly každou minutu. Půjčily jsme si auto a procestovaly skoro celý ostrov. Co mě nejvíc nadchlo, byly místní jeskyně, třeba Melissani.

Jedna malinká na břehu moře se navíc nacházela i kousek od našeho letoviska a já se rozhodla ji prozkoumat. Mamku jsem nechala opalovat na pláži a na výlet se vydala sama. Když jsem přišla k jeskyni, zaskočil mě malý vchod. Uvnitř jsem se ale cítila dobře, hlavně díky příjemným teplotám. Zatímco venku pálilo slunce, v jeskyni panoval příjemný chládek.

Z úmorného vedra jsem však byla dost unavená. Měla jsem s sebou deku, na kterou jsem se položila a jen tak zírala do stropu a poslouchala zvuk mořských vln. Uběhlo asi pět minut, když jsem začala vnímat záhadné hučení. Zvuk vycházel z hloubi jeskyně a postupně se stále více rozléhal. Přemýšlela jsem, co to může být. Jenže jen chvilku. Byla jsem totiž tak znavená, že jsem po pár minutách usnula.

Po probuzení jsem si všimla vyrážky

Když jsem se probudila, hučení ustalo. Koukla jsem na mobil a zhrozila se, že už je pět odpoledne. Promptně jsem si spočítala, že jsem v jeskyni prospala skoro dvě hodiny. Rychle jsem sbalila deku a chystala se zpátky na hotel, když mě začalo hrozně svědit tělo. Podívala jsem se na břicho, které jsem měla plné červených fleků. Připadalo mi, jako by mě někdo poškrábal. Hlava mi nebrala, jak se to mohlo stát, ale neměla jsem čas to řešit. Spěchala jsem za mámou do hotelu a na večeři.

Když jsem dorazila na pokoj, mamka mi prohlédla záda a říkala, že je mám pořádně červená. Nevycházela jsem z úžasu. Fakt nevím, co se během těch dvou hodin v jeskyni dělo. „Třeba máš nějakou alergii z jídla,“ dumala máma. Jenže já nic neobvyklého ten den nesnědla. K obědu jsem si dala šunkovou pizzu, kterých jsem za celý život pozřela mraky. Na žádné logické vysvětlení jsem nepřišla. Červené skvrny na těle brzy zmizely, nicméně tento zážitek se mi zaryl do mozku a asi z něj dlouho nezmizí.

Na Řecko jsem každopádně v žádném případě nezanevřela. Do milované země jsem se od té doby vrátila už několikrát, hned dvakrát zavítala opět na Kefalonii, podobná příhoda se mi však už nestala. Nevím, co se tenkrát přihodilo, jeskyně jsem si ovšem oblíbila. Dál je s radostí navštěvuji, ať už v Čechách nebo zahraničí, a moc si to užívám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články