František (66): Manželka zemřela, přesto je mi pořád nablízku. V noci slýchávám podivné zvuky

František (66): Manželka zemřela, přesto je mi pořád nablízku. V noci slýchávám podivné zvuky
Zdroj: Unsplash

Františkovi zemřela milovaná manželka Věra před více než rokem. Přesto čerstvý šestašedesátník věří, že s ním její duch dál přebývá. V noci totiž často slýchá bizarní zvuky, které si nedovede racionálně vysvětlit.

Jan Švanda
Jan Švanda 02. 01. 2023 17:00

S Věrou (62) jsme se seznámili na taneční zábavě a žili v láskyplném manželství skoro čtyřicet let. Vychovali jsme dvě děti, máme krásná vnoučata. Za celou dobu jsme neřešili žádnou větší krizi. Když se ve vztahu objevily nějaké mráčky, rychle jsme je zahnali. Připadalo mi, že jsme se jeden pro druhého narodili, i proto mě její smrt tolik vzala. Musím říct, že ani po roce se s ní nedokážu smířit.

Věřím, že manželka je stále se mnou

Cítím se strašně sám a opuštěný, ačkoliv mě děti permanentně navštěvují a dělají maximum, abych neupadal do deprese. Jenže bez Věry to prostě není ono. Myslím na ni velmi často a události posledních týdnů mě utvrzují v tom, že moje drahá polovička je mi pořád nablízku!

Bydlím v paneláku v třípokojovém bytě s lodžií, která se nachází hned vedle ložnice. Přes den je v něm vše normální, když ale ulehnu, častokrát se stane něco zvláštního. V místnosti panuje absolutní klid, jenže po pár minutách přicházejí z lodžie podivné zvuky. Jako by někdo škrábal na dveře a pohrával si s žaluziemi.

„Je tam někdo?“ zakřičel jsem už kolikrát do tmy. Jenže nic, bez odezvy… Když rozsvítím, vstanu z postele a dojdu ke dveřím, nikdo tam není, nikoho nevidím. Jakmile znovu ulehnu, zakrátko jakési tření, nebo jak bych to nazval, zpravidla začne znovu.

Našel jsem i pootevřené dveře na lodžii

Neděsí mě, to určitě ne, ale intenzivně dumám nad tím, komu nebo čemu tyto zvuky připsat. Párkrát se také stalo, že jsem ráno po probuzení našel drobátko pootevřené dveře na lodžii. Možná jsem je jenom večer nezavřel pořádně, nevím… Já jsem ale přesvědčený, že se mnou doma během noci někdo přebývá. A věřím, že to je moje Věrka.

Dětem jsem o svých zážitcích neřekl. Nevěřily by mi. Myslely by si, že blouzním, a doporučovaly mi návštěvu lékaře. Tu já ale rozhodně neplánuji. Alespoň ne prozatím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články