Kristýna (24): Bolestivý rozchod jsem neskousla. Přibrala jsem dvacet kilo a trápím se dál

Kristýna (24): Bolestivý rozchod jsem neskousla. Přibrala jsem dvacet kilo a trápím se dál
Zdroj: Freepik

Když si Kristýna a Vladimír po dvou letech fungujícího vztahu našli společné bydlení, vypadalo to, že svatba a založení rodiny je na spadnutí. Místo toho přišlo kruté vystřízlivění. Kristýna jednou po návratu z práce zjistila, že Vladimír si sbalil všechny věci a odstěhoval se...

Jan Švanda
Jan Švanda 16. 05. 2023 07:00

Vláďu (28) jsem poznala krátce po svých jedenadvacátých narozeninách. Seznámili jsme se na diskotéce, která obvykle dlouhodobým vztahům příliš nepřeje. Tohle byla světlá výjimka. Nepatřil mezi vyložené krasavce, ale měl ohromný sex-appeal. Byl správně ukecaný a měl rád legraci. Uměl mě rozesmát, což bylo pro mě to nejdůležitější.

Po sestěhování přišla krize

V té době jsme byli oba single. Po pár schůzkách jsme si řekli, že to spolu zkusíme. Vztah nám fungoval a po dvou letech padlo rozhodnutí, že se posuneme dál. Našli jsme si společné bydlení. Pronajali jsme si útulný byt v příjemné lokalitě. Zpočátku jsme oba zářili štěstím. Já tedy rozhodně. Byla jsem do Vláďu bezhlavě zamilovaná a myslela si, že on do mě též. Jenže idylka se po několika měsících postupně měnila v hlubokou krizi. Začaly mezi námi konflikty. Najednou mu vadily věci, které mi předtím nevyčítal.

Dělala jsem vše, jen aby byl spokojený. Jenže právě to byla veliká chyba. Omotal si mě kolem prstu. Vytýkal mi, že máme neustále studené večeře. A když přijde z práce unavený, chce si dát teplé jídlo. Takže jsem denně vařila, abych uspokojila jeho přání. Přesto to nepomohlo. Záhy si totiž našel jinou záminku k hádce. Urážel mě. Řekl mi, že o sebe málo dbám, nevkusně se oblékám a kdesi cosi.

Navíc se začal chovat zvláštně. Nejednou přišel domů pozdě, často si kupoval nové oblečení, což v minulosti nedělal. V noci mu kolikrát pípl telefon. Bylo to podezřelé. Natvrdo jsem se ho zeptala, jestli má milenku. Zapíral. Strašně se čílil, jak mě mohla nevěra vůbec napadnout. V tu chvíli to však mělo i své plusy. Mohla jsem si s ním na rovinu promluvit. Řadu věcí jsme si tenkrát vyříkali. Svěřil mi, že je z práce dost unavený. A jeho změny nálad prý pramení z velké vytíženosti.

Odstěhoval se z hodiny na hodinu

Uvěřila jsem mu. Téměř hodinová debata nám pomohla, nebo jsem si to alespoň tehdy myslela. Pár týdnů vše probíhalo normálně, byť Vláďa pořád chodil domů později. Doufala jsem, že se náš vztah vrátí do starých kolejí. Vše tomu nasvědčovalo. Víc si mě všímal, hodně jsme spolu komunikovali. Pak ale z jeho strany přišla nečekaná a bolestivá zrada, která mě srazila do kolen.

Byl čtvrtek ráno. Seděli jsme spolu u stolu a snídali. Panovala dobrá nálada, žertovali jsme. Oba jsme spěchali do práce. Já věděla, že se tentokrát výjimečně zdržím, ale dohodli jsme se, že až přijedu, zajdeme na dobrou večeři. Rozloučili jsme se a dali si vášnivý polibek. V práci jsem měla skvělou náladu a těšila se na večer.

Když jsem přijela domů a odemkla byt, zůstala jsem stát jako přikovaná. Veškeré Vláďovy věci totiž zmizely! Byt byl poloprázdný, zůstaly v něm jen moje krámy a nábytek. Vláďa využil mé nepřítomnosti, sbalil kufry a odstěhoval se. Bylo mi jasné, že měl vše do detailů promyšlené a ráno jen sehrál nepěknou komedii. Okamžitě jsem popadla mobil a zavolala mu. Evidentně na to byl dobře připravený. Řvala jsem na něj, co to má znamenat. On mi jen klidným hlasem oznámil, že to prostě dál mezi námi nemá smysl. Do jeho života vstoupila osoba, se kterou chce žít. Omlouval se, ale prý mu připadalo lepší odstěhovat se v době, kdy jsem v práci. Chtěl předejít zbytečným scénám.

Ze stresu jsem viditelně přibrala

Řvala jsem na něj, že je to největší hajzl pod sluncem. Mlčel a nereagoval, což mě dráždilo. Křičela jsem na něj do telefonu dál, až jsem po chvilce zjistila, že hovor ukončil. Sedla jsem si na gauč a rozbrečela se. Volala jsem rodičům a nejlepší kamarádce Lence, která za mnou ihned přijela. Vylila jsem si srdíčko a ona se mě snažila utěšit. Marně.

Hrozně jsem se trápila a v noci moc nespala. Zatímco některé dívky kvůli stresu nejí a výrazně hubnou, u mě to bylo přesně naopak. Snědla jsem, na co jsem přišla. Bohužel se mi to negativně projevilo na váze. Od rozchodu s Vláďou uplynul rok a já mám o dvacet kilogramů víc než předtím. S postavou jsem nespokojená, jenže zhubnout se mi nedaří. Vláďovu zradu jsem dodnes neskousla. Dál se trápím a jsem single. Na nový vztah zatím nejsem ani připravená.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články