Eva (55): Exmanžel žije s mladou a těhotnou přítelkyní v našem bývalém domě. Rve mi to srdce

Eva (55): Exmanžel žije s mladou a těhotnou přítelkyní v našem bývalém domě. Rve mi to srdce
Zdroj: Freepik

Eva se kvůli rozvodu musela vzdát svého milovaného domu. Na finanční vyrovnání neměla ani ona, ani její manžel, tak nemovitost prodali. Eva si myslela si, že otevře novou kapitolu svého života. Jenže pak zjistila, že dům patří mladé přítelkyni jejího manžela.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 07. 05. 2023 10:00

Rozvod s Mirkem (58) se oddaloval kvůli majetkovému vyrovnání. Neměla jsem na to, abych ho mohla vyplatit. Můj milovaný dům jsme museli prodat. Jenže pak se ukázalo, že v něm Mirek žije. A společnost mu dělá mladší žena...

Ten dům jsem milovala

Dům s rozlehlou zahradou jsem si oblíbila na první dobrou a celých dvacet let jsem ho zvelebovala a vychovala v něm děti. Když jsme měli s Mirkem krize, dům a zahrada pro mě byly útočištěm.

Když jsme se domluvili na rozvodu, byla jsem zoufalá. Neuměla jsem si představit, že bychom dům prodali a rozdělili se o peníze. Přestože mi to lámalo srdce, nic jiného nám nakonec nezbývalo. Ani Mirek nechtěl z domu odejít a byl z té situace zoufalý.

Předali jsme dům realitce a brzy se našel kupec. Začala jsem se pomalu stěhovat a vyřizovat rozvodové formality. Bylo mi bídně. A připadalo mi zvláštní, že Mirek je najednou relativně v pohodě. Krach našeho manželství sice nebyl překvapením, ale stejně mě jeho chování zarazilo.

Něco takového jsem nečekala

V malém a útulném bytě jsem si zvykala pomalu. Moje děti mě držely nad vodou, protože mě často chodily navštěvovat. Pak mi dcera řekla šokující novinku, které jsem nemohla uvěřit. Vydala jsem se tedy ke svému bývalému domu osobně.

Byl večer a před domem stálo Mirkovo auto. Nahlédla jsem oknem do obýváku, kde byla nová sedačka a obrazy na stěně, ale jinak vše vypadalo jako dřív. Můj bývalý zrovna procházel se sklenkou whisky, pak se objevila mladá a usměvavá žena s těhotenským bříškem...

Z mdlob jsem se probrala až po nějaké chvíli. Ležela jsem na posekaném trávníku a vzbudilo mě noční zavlažování. Do svého bytu jsem se vrátila jako spráskaný pes. Dům koupila Mirkova nová přítelkyně, možná brzy už manželka...

Nedokážu se s tím vyrovnat

Tak obrovskou zradu jsem nečekala, je to pořádné sousto. Je mi zle, když si představím, že ta cizí ženská chodí po mé zahradě, zalévá moje květiny a klidně si vyhazuje starý nábytek.

Ještě horší mi ale připadá to, jak ze zachoval Mirek. Minulost pro něj zjevně nic neznamená. Ve stejném domě bude sledovat první krůčky svého dalšího dítěte. To nemá svědomí? Vždyť ten dům sálá našimi zážitky a zkušenostmi. Až to přebolí, snad otevřu novou kapitolu svého života. Zatím ale nejsem schopná pohnout se z místa.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články