Ruda (35): Po rozvodu kamarádů se naše parta rozdělila na dva tábory. Podle táty ale všechny zrady časem přebolí

Ruda (35): Po rozvodu kamarádů se naše parta rozdělila na dva tábory. Podle táty ale všechny zrady časem přebolí
Zdroj: Freepik

Ruda je už od vysoké školy součástí party kamarádů. Pořádají společné výlety, akce s dětmi nebo posezení v hospůdce. Když se dva z nich, kteří dlouho tvořili pár, rozhodli rozvést, parta se pomalu začala rozpadat.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 10. 04. 2023 07:00

Moji dobří kamarádi Veronika (36) a Dan (37), které znám už od vysoké školy, se rozvádějí. V partě, která držela pohromadě patnáct let, to vře. Rozdělili jsme se na dva tábory a podle mě to je velká škoda.

Vždycky jsme všichni drželi pohromadě

Tvrdé jádro naší party se zná už od vysoké školy. Postupně se k nám přidali i partneři, někteří zase partu opustili. Po patnácti letech je nás stále spousta. Rádi spolu jezdíme na výlety, dovolenou a trávíme společný čas s dětmi i bez nich.

Když jsme se dozvěděli, že se Veronika s Danem hodlají rozvést, bylo nám to všem moc líto. Zprvu jsme netušili, jak moc to zamává se samotnou „tlupou“. Dan se totiž nezachoval úplně správně, našel si milenku a chtěl opustit Veroniku i s dětmi. Přátel se ale nehodlal vzdát.

Především ženská část naší party se jednoznačně přidala na stranu Veroniky a odmítala Danovu společnost na dovolených. A Dan se nám zase snažil představit svou novou lásku. Někteří tvrdili, že to patří k životu a měli bychom se chovat jako dospělí. Jiní bojkotovali společné srazy a přátelství se začalo rozpadat.

Narozeniny slavil každý zvlášť

V praxi to vypadalo tak, že dům v Itálii, který jsme měli zamluvený rok dopředu, odmítla navštívit třetina lidí. Rozhodovalo se totiž, jestli pojede Dan, nebo Veronika. Dovolenou měli rázem zkaženou všichni. Snažili jsme se situaci vyřešit tak, že jsme dělali některé akce dvakrát. Jednou byla oslava narozenin pro Dana, jindy pro Veroniku. Bylo to ale dost hloupé řešení, které neocenili ani oni dva.

Nejvíce by se mi líbilo, kdyby se Veronika s Danem dokázali nadále přátelit. Jenomže to po nich nemohu chtít. Sám si nedokážu představit, že bychom šli s manželkou od sebe a pak ještě s novými partnery jezdili v partě na vodu nebo na chalupu...

Vypadá to, že naše silné přátelství, které je pro mě stejně důležité jako rodina, je pomalu u konce. Vídáme se v menších skupinkách a zdá se, že nepůjde o jediný rozchod. Jsme zřejmě ve věku, kdy vznikají ve vztazích krize a ne každý je ustojí.

Podle táty správná parta vydrží i rozvody

Postěžoval jsem si tátovi, který měl kolem sebe celý život svoje kumpány z vojny i s manželkami. A vídali se pravidelně také v důchodu. Docela mě uklidnil.

Všechny ty zrady časem přebolí a jádro kamarádů vydrží. Věř, že i my zažili všelijaké karamboly. Skoro všichni si dokázali odpustit, vykašlat se na ego a pak jsme klidně přijali i další nováčky. Chce to jen čas,“ řekl mi, když jsme si jednou poseděli u piva. Věřím mu, ale přesto jsem zklamaný. Myslel jsem si, že je naše parta nezlomná.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články