Jarmila (59): Manžel si našel milenku. Dokonce ji vodil k nám domů, když jsem dceři pomáhala s miminkem

Jarmila (59): Manžel si našel milenku. Dokonce ji vodil k nám domů, když jsem dceři pomáhala s miminkem
Zdroj: Freepik

I stabilní manželství někdy může dospět k nečekanému konci. Paní Jarmila si myslela, že ji v životě už nic nepřekvapí. Když si ale její manžel našel milenku, zažila šok. A pak přišel další...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 04. 04. 2023 07:00

S Filipem (62) jsem dlouho žila ve spokojeném manželství. Alespoň do nedávna tomu tak bylo. Můj muž si totiž našel milenku a dokonce ji vodil k nám domů, když jsem zrovna byla pryč.

Nevím, proč mě podváděl

Byli jsme spolu šťastní přes 30 let a vychovali jsme tři děti. Nejstarší dceři Pavle bude letos 30, synovi Honzovi je 27 a nejmladší dcera Aneta nedávno oslavila 25. narozeniny. Všechny tři děti už vyletěly z rodného hnízda. Pavla je vdaná a má čerstvě narozenou dceru. Honza odjel do Austrálie a Aneta studuje vysokou školu v Praze.

S manželem jsme už nějaký ten čas sami. Nepřišlo mi, že mu to vadí a cítí se být nespokojený. Nikdy o tom nemluvil. Chodil normálně do práce a vypadalo to, že ho nic netrápí. Možná jsem to podcenila a měla jsem se mu věnovat víc. Kdybych byla všímavější, třeba bych tomu dokázala zabránit.

Vodil si domů milenku

První známky, že něco není v pořádku, jsem začala pozorovat před dvěma měsíci. Jezdím totiž pravidelně pomáhat nejstarší dceři s miminkem. Její manžel musí brát i noční směny, proto mě poprosila, jestli bych za ní nemohla občas přijet.

Ráda jsem jejímu přání vyhověla. A tak pár nocí v měsíci trávím u dcery s vnučkou. Jednou mi po mém návratu přišlo, že se manžel chová nějak zvláštně. Byl roztěkaný, urážlivý a celkově se choval divně. Hodila jsem to za hlavu a myslela, že toho třeba má v práci hodně.

Chce se rozvést

Před pár dny mi ale o své aféře řekl. „Našel jsem si někoho jiného. Opravdu ji miluju a chci s ní být,“ vyložil karty na stůl. A tak jsem se od něj dozvěděla, že jeho poměr trvá už dva měsíce. A že si ji vodí k nám domů v době, kdy přespávám u dcery. Bylo mi z Filipa špatně. Zahodil všechny ty roky spokojeného manželství pro nějakou cizí ženskou.

Teď je mi skoro šedesát a budu muset začít od začátku. Filip chce žít s tou ženskou a se mnou se rozvést. Opravdu tomu nerozumím. Nechápu, čím jsem si toto všechno zasloužila. Vždyť jsem pro něj dělala první poslední. A on se mi odvděčí tím nejhorším možným způsobem.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články