Marie (48): Krize středního věku s mým manželem pořádně zacloumala. Naštěstí si nenašel milenku

Marie (48): Krize středního věku s mým manželem pořádně zacloumala. Naštěstí si nenašel milenku
Zdroj: Freepik

Marie měla nějaký čas podezření, že její manžel, který se potýkal s krizí středního věku, má milenku. Hlavní indicií bylo, že se snažil dělat mladším a neustále někam odjížděl. Nakonec jí to nedalo a jednoho dne ho špehovala. Našla ho v pronajaté garáži. To, co tam spatřila, opravdu nečekala.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 01. 2023 10:00

Milana (52) dostihla krize středního věku. Říká se, že muž to většinou řeší milenkou. I já měla to podezření, protože se choval vážně divně. Tajemství sice skrýval, ale ne takové, jakého jsem se bála.

Manžel se začal bát svého věku

Celé to začalo velmi nenápadně. Zhruba před rokem se manžel hodně sledoval. „Nepřijde ti, že mám nějak víc šedin?" ozvalo se z koupelny. „Já i tloustnu," prohlížel se před zrcadlem. „To víš, už nejsi žádný mladík," smála jsem se. Netušila jsem, co se odehrává v jeho hlavě.

Bojoval s krizí středního věku. Myslela jsem si, že z toho nic nebude. Vlastně jsem doufala, že to přijme tak, jak to přišlo. V padesáti už člověk nemůže čekat zázraky. Milan to ale viděl jinak. Postupně se začalo měnit jeho chování i vzhled. Polodlouhé šedivé vlasy si dal do culíku. „Vypadám mladší?" zajímal ho můj názor. Já ani nevěděla, co říct. Ta snaha udělat se mladším byla trochu směšná.

Tím to ale nekončilo. Jednoho dne vrazil do dveří a měl na sobě koženou bundu. „Co jí říkáš?" chlubil se. „Myslím si, že jsi na ni starý," řekla jsem otevřeně. To bylo něco, co slyšet nechtěl. Hned na to vytáhnul z tašky i kožené kalhoty. „Teď si kup ještě motorku a bude to," smála jsem se.

Začal trávit hodně času mimo domov

Během několika následujících měsíců bylo jeho chování divné. Často se vytrácel neznámo kam. Když jsem se ptala, kam zase jde, vždycky mě nějak odbyl. Hned jsem poznala, že si vymýšlel. Sedl do auta a klidně odjel na tři hodiny pryč. Když jsem mu volala, telefon nikdy nezvedl. Vracel se unavený a nemluvný. A já dostala strach.

Hned mě napadlo, že je v tom žena. To by nám tak ještě scházelo. Já už si malovala rozvod a soudní tahanice. Milan se mnou totiž vůbec nemluvil. Když už se ani z práce nevracel domů, byla jsem si téměř na 100 % jistá, že má milenku.

A tak jsem šla pod svoji úroveň a při dalším úprku jsem Milana špehovala. Jel do vedlejší vesnice k nějakým garážím. Než do jedné vstoupil, rozhlédl se, jestli ho někdo nevidí. Zaparkovala jsem auto opodál a šla k té garáží. Nejprve jsem přes vrata poslouchala, co se děje uvnitř. Žádné hlasy jsem neslyšela, jen hrála rocková hudba.

Manžel řešil krizi středního věku

Zaťukala jsem na vrata a bála se, co tam uvidím. Milan pomalu otevřel a když mě spatřil, vyděšeně se zeptal: „Co tady děláš?" A snažil se schovat to, za bylo za jeho zády. „Kde ji máš?" řekla jsem a vecpala se dovnitř. Místo nahé ženy jsem tam našla rozebranou motorku. „Já ti to vysvětlím," začal koktat. A mně se ulevilo.

„Pamatuješ, jak jsi řekla ten nápad s motorkou?" špitl nesměle. „Ty sis koupil motorku?" cukaly mi koutky. „A co sis myslela?" ptal se udiveně. „Já myslela, že se tady schováváš s nějakou ženskou," řekla jsem a trochu se zastyděla. „To bych ti přeci nikdy neudělal," pronesl a objal mě. Takhle můj manžel vyřešil krizi středního věku. Koupil si starý kus, který si sám opravil. Vlastně je to dárek i pro mě. Sem tam nás vyveze na romantickou vyjížďku. Stydím se, že jsem ho podezírala z nevěry.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články