Václava (45): Manžel si přeje, abych šla na zvětšení prsou. Ale já jsem sama se sebou spokojená

Václava (45): Manžel si přeje, abych šla na zvětšení prsou. Ale já jsem sama se sebou spokojená
Zdroj: Unsplash

Pokud někoho milujete, neměla by vaše láska být založená jenom na jeho vzhledu. Václava je skoro dvacet let šťastně vdaná. Teď ale její manžel přišel s prosbou, která jí nedá spát.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 26. 12. 2022 07:00

Nikdy jsem si o sobě nemyslela, že jsem kdovíjak krásná. Považovala jsem se za celkem průměrnou, žádné míry modelky rozhodně nemám, ale tlustá také nejsem. Snažím se hodně cvičit a jíst zdravě.

Líbím se sama sobě

Po třech dětech asi člověk nemůže čekat žádné zázraky. Nejen těhotenství, ale i kojení si na mně vybralo svou daň. Ale ani na chvilku mě nenapadlo, že bych mohla jít na plastickou operaci. Na svoje tělo jsem hrdá. Dokázalo dát život hned třem lidem. A tak na striích nebo vytahané kůži nevidím nic špatného.

Asi málokterá žena dojde k takové sebelásce. Vidím to na svých kamarádkách, které jsou neustále s něčím nespokojené. Jednou to jsou malá prsa, podruhé vrásky kolem očí nebo velké břicho po dětech. Málokterá se dokáže spokojit s tím, jak vypadá. Já jsem k tomu dospěla už dávno.

Manželovi jsem se přestala líbit

Můj manžel František (42) si ale myslí, že bych na sobě měla zapracovat. Podle něj nejsem dostatečně sexy. Za celých dvacet let, co spolu žijeme, si ani jednou nestěžoval. Když jsme byli mladší, říkal mi neustále, jak jsem nádherná. Tohle slovo jsem od něj neslyšela už roky. Místo toho do mě začal rýpat.

„Víš, přijde mi, že už to není to, co to bývalo. Mám kolegu v práci a jeho manželka nedávno šla na zvětšení prsou. Pořád dokola opakuje, jak je to úžasný a jak je s tím jeho manželka spokojená,“ řekl mi jednou. A takových podivných narážek na to, abych se svým vzhledem začala něco dělat, má v poslední době pořád víc.

Řekla jsem mu, ať si jde

Nejvíc ale poukazuje na moje prsa. Je mi to už dost nepříjemné. Nemyslím si, že bych na sobě měla něco změnit, obzvlášť ne jít na plastickou operaci. Už jsem to nevydržela a od plic jsem mu to řekla: „Jestli se ti na mně něco nelíbí, tak máš jenom dvě možnosti: Buď se s tím smíříš, nebo půjdeš o dům dál.“

Nevím, jestli jsem na něj nebyla moc tvrdá, ale tak to cítím. Přijde mi opravdu neslýchané, že mě bude můj muž kritizovat za vzhled.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články