Ingrid (35): Partner mi řekl, že jsem tlustá. Ale já nemám kdy shodit poporodní kila, protože mi doma vůbec nepomáhá

Ingrid (35): Partner mi řekl, že jsem tlustá. Ale já nemám kdy shodit poporodní kila, protože mi doma vůbec nepomáhá
Zdroj: Freepik

Ženě obvykle chvíli trvá, než se její tělo po porodu dostane znovu do normálu. Paní Ingrid s tím bojuje už dva roky a je z toho opravdu nešťastná. Partner jí v tom vůbec nepomáhá. A nedávno jí řekl něco, co se jen tak neodpouští.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 09. 2022 10:00

Před dvěma roky se mi narodil vytoužený syn Oliver. Moc jsme si ho s přítelem Davidem (37) přáli. Snažili jsme se o dítě skoro tři roky. Teprve potom, co jsem se začala zdravěji stravovat, se nám to povedlo.

Podstoupila jsem císařský řez

Porod nebyl tak úplně růžový. Oliver byl hlavičkou nahoru. Navíc měl pupeční šňůru obtočenou kolem krku, takže jsem nerodila přirozeným způsobem, ale musel jít ven císařským řezem. A to mě vcelku rozhodilo. Jizva po něm se mi značně dlouho hojila a trvalo mi, než jsem se dala znovu jakžtakž dohromady.

Oliver byl náročné miminko, ani na chvíli jsem ho nemohla odložit, aby nezačal plakat. Když jsem se po šesti měsících rozhodla, že konečně něco udělám s tím, jak vypadám, nepovedlo se mi to.

Nemůžu zhubnout

Nemohla jsem vůbec začít cvičit, neměla jsem na sebe žádný čas. Buď jsem se starala o Olivera, domácnost, nebo jsem něco vařila. Bylo to hrozné. David mi vůbec s ničím nepomáhal. Když jsem ho prosila, aby aspoň jednou týdně Olivera na hodinku pohlídal, že bych si zašla zaběhat, neměl čas. Všechno to bylo marné.

Od porodu uplynuly už dva roky a já stále vypadám jak velryba. Vážně mě to štve. Zkouším různé diety, ale moje vůle je teď, navíc s malým dítětem na krku, velmi slabá. Když náhodou něco shodím, hned to zase naberu. Opravdu mě to vytáčí. A to není všechno. David mi nedávno řekl něco, co jsem rozdýchávala jen těžko.

Partner mě porovnává s kamarádkou

Seděli jsme večer u televize a mě honila mlsná, proto jsem si zašla pro sušenku. David ale začal remcat. „Nejez to, budeš tlustá,“ řekl mi. „Vždyť vypadám v pohodě,“ ohradila jsem se a dál jedla sušenku. „Kamarádka, co rodila před půl rokem, vypadá lépe než ty,“ dodal.

To už jsem se ale naštvala. „Kdybys byl co k čemu a aspoň někdy mi Olivera pohlídal, třeba bych vypadala líp. Ty ale na to kašleš. Proto vypadám takhle,“ naštvala jsem se. Zbytek večera jsem s ním nepromluvila ani slovo. Nějakou dobu jsme měli tichou domácnost. Čekala jsem, dokud se neomluvil. To nakonec taky udělal. Nic jiného mu nezbylo. Teď čekám na to, až mu dojde, že mi má pomáhat se synem.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články