Míša (38): Naši přátelé už byli k nesnesení, tak jsme si přes inzerát našli nové

Míša (38): Naši přátelé už byli k nesnesení, tak jsme si přes inzerát našli nové
Zdroj: Freepik

Míša s Vaškem už měli dost svých přátel. Jedni se pořád jen hádají, druzí mají nevychované děti. Vašek ze srandy navrhnul, aby si podali inzerát na nové přátele. Nelitují toho, protože poznali Nikolu a Honzu, se kterými si skvěle rozumí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 09. 2022 07:00

Poslední dobou jsme byli s Vaškem (35) zoufalí z toho, co se děje kolem našich přátel. Jedni se stále hádali. Druzí mají pro změnu velmi nevychované děti. To věčné dusno nás začalo unavovat. Manžel ze srandy pronesl, že bychom si mohli podat inzerát a najít si nové přátele. Světe, div se! Ono to vážně vyšlo.

Naši přátelé nám začali lézt na nervy

Bydlíme v menším satelitním městečku na okraji Prahy. Když jsme se sem nastěhovali, nikoho jsme neznali. Po čase jsme se dali dohromady s jedním manželským párem. Pavel a Radka se jevili jako skvělá partie na víkendové grilování a vyjížďky na kolo. Vše skvěle fungovalo do chvíle, kdy se jim narodila dvojčata.

Marek a Radek jsou dnes už sedmiletí divočáci, kteří odmalička vyrůstají jako strom v lese. Nikdo se o ně pořádně nezajímal a teď se rodiče diví, že neposlouchají. Druhý pár, se kterým jsme roky udržovali vztah, tvoří Danuše a Petr. Měla jsem je vždycky o něco raději, protože s nimi byla sranda a nadchli se pro každou zábavu. Hlavně k Danuši jsem měla blízko. Přišla mi jako moje spřízněná duše.

Kolikrát jsme spolu jely jen tak cvičit nebo zašly do kina. Nebyla pro mě jen sousedkou, ale i přítelkyní. Jenže i u nich doma se hodně změnilo. Narodila se jim Adélka, což je samo o sobě štěstí. Bohužel to odnesl jejich vztah. Ze začátku se hádali někde v ústraní, abychom to neslyšeli. Po čase už se ale nestyděli hádat i před přáteli.

Podali jsme si inzerát

Takže když jsme se všichni společně sešli, začala jsem domů odcházet víc než znechucená. Děti od Pavla a Radky pořád ječely a zlobily. Rodiče je klidně nechali, aby nám skákaly po hlavě. A když se do toho začala hádat Danuše s Petrem, bylo vymalováno. Nebavilo mě sedět u stolu, kde se buď marně okřikují děti, nebo hádají dospělí, kteří jsou navíc pod parou.

Když už to bylo moc i na Vaška, řekl, že už nikam chodit nebudeme. Přišel s něčím, co jsme se rozhodli zrealizovat. Ze srandy navrhnul, abychom si podali inzerát, kde budeme shánět nové přátele. „Kdo nic nezkusí, nic nezíská," pronesl a už nadšeně usedal k počítači. Přišlo mi to mimo mísu, ale konec konců měl pravdu.

Po pár dnech se nám ozvalo několik párů. My se sešli jen s jedním. Byli starší o pět let. Usměvavá Nikola a vtipný Honza nám hned padli do noty. Bylo to takové přátelské rande na slepo, které se ale povedlo. Ukázalo se, že máme několik společných známých a chlapi pracují pár ulic od sebe.

Z nových přátel jsme nadšení

Výhoda je, že bydlí asi dvacet minut autem od nás. Takže se nikdy nemůže stát, že mi zaťukají jen tak na okno, jak to do nedávna dělali ostatní. Už rok spolu jezdíme na vodu a pod stany. Občas u nás přespí, jindy zajdeme všichni na večeři.

Co se týče našich sousedů, nedávno jsme s nimi chvíli poseděli. Hned jsme pochopili, že se nic nezměnilo. Děti pořád zlobí a prochází jim to. Druhý pár je podle všeho na rozvod, který se ale ve finále neodehraje. Jsem ráda, že jsme zariskovali a podali si inzerát. Našli jsme někoho, kdo je aspoň trochu normální. A pak že jsou seznamky na nic.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články