Tomáš (38): Manželka si svým chováním znepřátelila kamarádky. Teď se s ní nikdo nebaví

Tomáš (38): Manželka si svým chováním znepřátelila kamarádky. Teď se s ní nikdo nebaví
Zdroj: Unsplash

Tomáš se nám svěřil s nehezkou proměnou své manželky. Marie se začala nebývale povyšovat na své věrné kamarádky. Machruje s penězi a majetkem, uráží jejich děti. Tomáš se přistihl, že se za ni stydí. Její jednání ale nezůstalo bez odezvy. Kamarádky poslaly Marii k šípku a teď sedí doma sama.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 04. 2022 10:00

Já jsem už od začátku věděl, jaká Marie (41) je. Jedná se bohužel o ten typ člověka, který se rád povyšuje a machruje. Hlavně co se týče peněz a postavení v práci. Dnes, po letech ustavičného pohrdání všemi lidmi kolem, zůstala bez přátel.

Manželka se povyšovala nad svými kamarádkami

Marie vždycky ráda ukazovala, že se má dobře. Co hůř, kolikrát si věci i přibarvovala. Věrné kamarádky Stáňa, Lucie a Hana roky trpěly její nadřazenost a povrchnost. Jenže teď už i jim došla trpělivost a přestaly se s Marií vídat. A není se čemu divit. Všechny jsou plus mínus stejně staré. Jen s tím rozdílem, že všechny mají nějaké koníčky a záliby. To moje žena ne.

Pro ni bylo vždycky důležité, abychom měli barák, bazén, vířivku a vymoženosti pro děti. Při našich platech to nebyl problém zařídit. Sotva jsme si koupili bazén, svolala kamarádky, aby jim ukázala, že se máme dobře. Kdybych u toho nestál a neslyšel, jak s nimi hovoří, možná bych ani nevěřil.

Jednala tak namyšleně... Tehdy si vzala do pusy Hanu, která jako jediná z nich bydlí v bytě. „Když budete chtít s malým vypadnout z toho krcálku, tak se přijeďte koupat k nám," řekla povýšeným tónem. Jasně jsem na Hance viděl, jak jí to nesedlo. A tak to bylo se vším. Když Marie v práci povýšila, i na to udělala oslavu.

Její kamarádky k nám přestávaly jezdit

„Pijte, co hrdlo ráčí. Dnes mě povýšili a beru víc než vy všichni dohromady," pronesla a napila se. Ty pohledy asi nikdy nezapomenu. Manželé Mariiných kamarádek se se mnou odebrali do garáže, kde jsme si všichni rovni. Marie celou návštěvu na své kamarádky machrovala a dělala z nich husy, co nic neumí. Žádná z nich se jí ale nepostavila.

Po čase jsem si všimnul, že se četnost návštěv snížila. Přijely za ženou sotva jednou do měsíce. Když u nás byly naposledy, Marie zazářila. Dostala v práci nové auto a chtěla holky nutně svézt. „Sedněte si, ať se taky projedete v něčem pořádném," zahlásila namyšleně. Sám jsem se za manželku zastyděl. Byla z ní cítit nadřazenost a neúcta ke kamarádkám.

Marie se chovala neurvale i k jejich dětem. O jednom z nich dokonce nahlas a bez okolků pronesla, že je to malý tlustý prase, co by nemělo měsíc vidět jídlo. A to byl den, kdy u nás její kamarádky byly naposledy. Když se déle jak měsíc ani jedna z nich neozvala, začala Marie zjišťovat, co se stalo. Od každé z nich dostala studenou sprchu.

Manželku dostala moc peněz

Pěkně zostra jí řekly, že už toho jejího věčného povyšování mají tak akorát. A Hanka jí řekla, že přijede, až to její tlusté prase zhubne. Marie ze dne na den zůstala sama. Nikdo s ní nechce mít nic společného. I sousedky moc dobře vědí, jaká je. A obchází ji obloukem. I já sám jsem se snažil Marii domluvit.

„Lidé nesnáší náfuky a vychloubače. Stáhni ocas, holkám se omluv a třeba to přijmou," radil jsem jí. Ovšem Marie to vidí jinak. „Ony jen závidí. Chtěly by se mít jako já. Jen ať táhnou," tvrdila sebevědomě. Jenže déle jak rok za ní nikdo nebyl. Ona sama nemá kam jít. Je mi jí svým způsobem líto, ale nedá si říct. Mrzí mě, že je taková, protože ve skrytu duše je to dobrý člověk. Jen ji dostala moc peněz.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články