Linda (43): Dostala jsem znamení od zemřelé maminky. Viděla, jak mě chce přítel sprostě okrást

Linda (43): Dostala jsem znamení od zemřelé maminky. Viděla, jak mě chce přítel sprostě okrást
Zdroj: Unsplash

Na začátku vztahů míváme na očích růžové brýle a snadno přehlídneme něco důležitého. Linda až zpětně poznala, že měla co dočinění s podvodníkem. Bůh ví, jak by to dopadlo, kdyby nespadl obraz ze stěny a nenačapala svého přítele, jak balí rodinné dědictví.

Jana Jánská
Jana Jánská 19. 11. 2022 19:00

S Adamem jsme se seznámili v roce 2010. Byl mi něco málo přes třicet a věřila jsem na lásku na první pohled. Bohužel jsem přehlížela důležité věci a vidím je až s odstupem času.

"Náhodou" jsme skončili v mojí vile na Orlíku

Začalo to tím, že se Adam hned první dny našeho vztahu zajímal o rekreační oblast kolem Orlíku, kde jsem před pár lety zdědila vilu po rodičích. A dokonce jsme tam hned po 14 dnech společně byli, aniž bych tenkrát cokoliv tušila. Původně jsme mířili na návštěvou za jeho tetou do Milevska. Náhoda tomu chtěla, že teta nebyla doma. Cestou zpátky do Prahy jsme si užívali společné chvíle zamilovanosti a napadlo nás udělat si nějakou hezkou zastávku.

Adam sjel z hlavní silnice na Orlík se slovy: „Tohle místo fakt stojí zato.“ Odbočil směrem k jedné z nejznámějších rekreačních oblastí jižních Čech. Na jeho chování bylo něco zvláštního. Na zámek vlastně vůbec nechtěl a nechápala jsem, o co mu jde. Vymyslel ale hezký program a vzal mě na procházku na skály nad přehradou. Popíjeli jsme na vyhlídce šampaňské, které koupil dole u stánku, a bylo nám krásně. Samozřejmě, že jsem věděla, že jsme kousek od místa, které je mi tolik blízké, a klíče od rodinné vily jsem měla dokonce u sebe.

Začalo pršet a pomalu se stmívalo. Byla jsem v náladě, tak mě napadlo Adama překvapit a přespat ve vile. Jako by na moji nabídku čekal. Pomalu skákal nadšením, že tam jedeme. Bláhově jsem myslela, že mu půjde o noc strávenou se mnou, jeho zájem ovšem směřoval k vybavení domu. Pod záminkou, že studoval architekturu a miluje umění, si fotil různé starožitnosti po rodičích. Bláznivě zamilovaná jsem přehlížela detaily. Když o tom dnes přemýšlím, tak vidím, jak bylo jeho chování průhledné.

Zničehonic spadl obraz ze zdi

Asi za měsíc jel Adam opět za tetou a navrhl mi, že se cestou staví na kontrolu ve vile. Často zmiňoval, jak se v rekreačních oblastech nemovitosti vykrádají a že bude potřeba vzácné originály z vily přemístit na bezpečnější místo. Zůstala jsem doma, protože jsem byla nastydlá, a sledovala seriály na Netflixu. Ležela jsem v obýváku na sedačce, když vtom spadl obraz ze zdi. Byl to jeden ze sbírky obrazů, kterou jsem zdědila po rodičích, a vzala jsem si ho domů, aby mi je připomínal. Dost mě to vyděsilo a okamžitě jsem si vzpomněla na maminku. Ta vždycky říkala, že člověk by neměl přehlížet znamení, že se nic neděje jen tak.

Ve vteřině jsem byla oblečená a mířila na Orlík. V hlavě se mi honily nejrůznější myšlenky. Říkala jsem si, jestli nejsem podezíravá a cesta není zbytečná. Čím víc jsem se k místu blížila, tím víc jsem se obávala, co mě čeká. Po příjezdu jsem byla naprosto v šoku. Za dveřmi stála připravená pečlivě zabalená sbírka obrazů. Adam seděl na zemi a právě balil do papíru starou secesní lampu, kterou tatínek kdysi koupil v jedné dražbě.

„Můžeš mi říct, co tady děláš?“ zařvala jsem na něj. „Vzal jsem to do svých rukou. Už jsem se nemohl dívat na to, jak je ti lhostejné, že se mohou starožitnosti ztratit, že se sem může někdo vloupat a ukrást je,“ odpověděl mi. Ano, nenapadlo mě, že se sem může zcela legálně vloupat on. Úplně mě ta situace vyděsila. Pohádali jsme se a z vily jsem ho vyhodila.

Znamení mi poslala maminka z nebe

Celý večer jsem si říkala, jestli nejsem podezíravá, že to možná myslel dobře. Druhý den jsem Adamovi volala, ale telefon nezvedal. Ani další den, ani žádný příští. Číslo dokonce začalo být časem nedostupné. V tu chvíli mi došlo, že jsem měla nejspíš co dočinění s podvodníkem. Vzácné umělecké kousky jsem z vily odvezla, nechala vyměnit zámky a zaplatila lepší zabezpečení včetně kamerového systému.

Adam už se nikdy neozval a jeden společný kamarád mi později řekl, že dostal pracovní nabídku v zahraničí a ani on už s ním není ve spojení. Dodnes přemýšlím, co by se stalo, kdyby nespadl obraz ze stěny a nerozjela jsem se do vily. Jsem přesvědčená, že tohle znamení mi poslala maminka. Ta zkušenost mi dala velké ponaučení. Přestala jsem důvěřovat každému na potkání a rodinné poklady si pečlivě střežím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články