Marcel (42): Matka mi po smrti bratra řekla hroznou věc. Prý by bylo lepší, kdybych zemřel místo něj

Marcel (42): Matka mi po smrti bratra řekla hroznou věc. Prý by bylo lepší, kdybych zemřel místo něj
Zdroj: Freepik

Stresující situace vás někdy přimějí říct věci, kterých můžete později litovat. Marcelovi řekla matka něco, na co nikdy nezapomene. Vyčítá mu, že on je naživu, zatímco jeho bratr zemřel...

Natálie Volfová
Natálie Volfová 20. 02. 2023 07:00

S matkou jsem měl vždycky velmi komplikovaný vztah. Měla mě jako velmi mladá. Když jsem přišel na svět, bylo jí dvacet let. A jak sama říkala, na dítě nebyla připravená. Zvlášť když ji můj otec opustil brzy po mém narození.

Matka mě nikdy nerespektovala

Tahle událost definovala náš vztah. Když jsem něco udělal špatně, neustále mi opakovala, že jsem jako otec. Že nic neudělám pořádně a věci umím jen kazit. Proto jsem se jí nikdy s ničím nesvěřoval. Věděl jsem, že u ní nenajdu lásku ani pochopení. Nebyla pro mě vzorem správné matky.

Když mi bylo šest let, matka se vdala. Jarda byl úžasný náhradní otec, měl jsem k němu daleko blíž než k vlastní matce. Důvod byl jednoduchý, hned od začátku mě přijal, nehledal na mně jenom chyby a hrál si se mnou. Mám ho doteď opravdu moc rád a jsem vděčný, že to s mojí matkou vydržel tak dlouho.

Nevlastní bratr náhle zemřel

Asi rok po svatbě se narodil Michal, můj nevlastní bratr. Za měsíc by oslavil své pětatřicáté narozeniny. Kdyby nebylo té ošklivé nehody... Před dvěma měsíci jel domů z práce. Bylo pozdě, silnice byla namrzlá a on nezvládl řízení. Umřel na místě. Zůstala po něm manželka a dvouletý syn.

Je to hrozná tragédie a ač mi to matka nevěří, Michala jsem oplakal. Vždy jsem ho měl rád, chránil jsem ho a snažil se, aby mu nikdo neubližoval. To, že umřel, mi zlomilo srdce. Hodně času teď trávím s Michalovou manželkou a synem, chci jim být oporou. A chci, aby věděli, že kdyby potřebovali jakoukoliv pomoc, jsem tu pro ně.

Matka si přeje, abych raději umřel já

Moje matka si ale myslí, že je za tím jiný důvod. „Vím, že se ti Michalova žena vždycky líbila. Myslíš, že teď, když je Michal po smrti, máš u ní šanci, že?“ řekla mi asi před týdnem. Nebyl jsem schopen slova. Nechápal jsem, jak si něco takového vůbec může myslet. Bohužel nemělo cenu jí cokoliv vymlouvat, ona už svůj soud vynesla.

„Byla bych raději, kdybys umřel ty. A ne Michal. Nechci, abys za nimi nadále jezdil,“ dodala. Vždy jsem věděl, že mě moje matka nenávidí. Jsem až moc podobný svému otci, a to ji dráždí. Ale že by mi byla schopná říct něco takového, to jsem opravdu nečekal...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články