Marcela (29) Po narození dcery mě partner držel doma. Když jsem neposlechla, vyřešil to radikálně

Marcela (29) Po narození dcery mě partner držel doma. Když jsem neposlechla, vyřešil to radikálně

Paní Marcela se s námi podělila o svůj příběh, ve kterém popisuje, jak se jí její partner snažil neustále držet doma, protože měli malé dítě a on nesouhlasil s tím, aby si čas od času někam večer vyšla. Marcela se to ale rozhodla vyřešit po svém. Jak to celé dopadlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 08. 2020 07:30

Se Štěpánem máme spolu půlroční holčičku. Od jejího třetího měsíce jí bohužel nekojím, ale má to i své plusy v tom smyslu, že se od ní můžu na chvíli odloučit. Přece jenom, už jsem se těšila, až zajdu s kamarádkami na skleničku nebo se někam jen tak pobavit.

Přišel čas, abych šla taky ven

Dcera byla poměrně hodná, nic, co by se nedalo zvládnout. Už jsem vážně potřebovala na chvíli vypnout od plenek a uspávaní. Domluvily jsme se s holkami, že v pátek večer někam zajdeme. Myslela jsem si, že i Štěpán bude rád, že bude s malou taky jednou sám. To, že chci v pátek někam jít, jsem mu řekla už v úterý, aby si nic nedomlouval a já mohla vesele vyrazit.

Přísahám bohu, ani ve snu mě nenapadlo, že s tím bude nějaký problém. Řekl mi, že nic takového neexistuje, jsem přece matka, jak by to vypadalo, kdybych vysedávala někde ve vinárně a popíjela, když mám doma malé dítě. Zakázal mi to. Naprosto v klidu jsem mu vysvětlila, že i já potřebuji na chvíli vypnout, že i když jsem doma, je to náročné období a mám nárok na odpočinek. Nechtěl o tom ani slyšet. Dokonce mi řekl, že než bude Anežce 6 let, budu sedět jen doma, večerní zábavy si mám odpustit. Holkám jsem řekla, že jsem nachlazená a tak nejdu.

Nárok na zábavu má jen muž

Nevzdala jsem se, stále jsem chodila s prosíkem, že doma jinak zešílím. Jeho reakce byly vždy stejné. On chodí do práce, on vydělává peníze, takže jediný, kdo má nárok na odpočinek a nějakou zábavu je prostě ON. Brečela jsem zoufalstvím, nešlo ani o to, se opít, ale být chvíli jinde. Štěpán začal dělat to, že každý pátek začal chodit na pivo.

Nechtěla jsem takhle žít, takže jednou v pátek jsem se rozhodla, že odvezu malou k mé mamce a prostě půjdu ven. Jemu jsem doma nechala jen vzkaz.

Konečně jsem měla pocit, že žiju, zašly jsme do kina, kamarádky mě do té vinárny vytáhly a já ochutnala chuť vína asi po roce. Anežka u mé mamky i přespala, a když jsme spolu přijely v sobotu dopoledne, čekaly mě ve dveřích sbalené kufry.

Stál tam a řekl, že když nejsem schopna něco dodržet, ať táhnu. A víte co? Prokázal mi tím službu, já bych na to sama neměla, jen tak odejít, hlavně kvůli malé, aby měla oba rodiče. Nyní máme střídavou péči, my bydlíme u mamky a já jednou za čtrnáct dní vyrážím v pátek ven. Zase trochu žiju.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články