Matěj (29): Na ulici jsem seřval cizí ženu, která do mě omylem vrazila. Záhy přišel velký šok

Matěj (29): Na ulici jsem seřval cizí ženu, která do mě omylem vrazila. Záhy přišel velký šok
Zdroj: Freepik

Bruneta Nikola upoutala Matěje hned na první pohled. Vztah jim klapal báječně, proto nastal čas na další krok. Nikola chtěla Matěje seznámit se svou maminkou. Matěj byl ze setkání s možnou tchyní dost nervózní. To však ještě netušil, do jak trapné situace se dostane.

Jan Švanda
Jan Švanda 27. 12. 2022 07:00

S Nikolou (24) mě seznámila moje mladší sestra na její narozeninové párty. Původně jsem tam nechtěl dorazit, ale kdybych tehdy zůstal doma, byla by to kolosální chyba. Nikola mě zaujala hned na první pohled. Je to sympatická bruneta, která mě okouzlila hlavně svým zářivým úsměvem a nádhernýma modrýma očima.

Ze setkání s tchyní jsem byl nervózní

První měsíce vztahu byly neskonale krásné. Spousta něžností a polibků, zkrátka klasické období, kdy je člověk intoxikován láskou. Chodili jsme spolu už skoro rok a Niki mě chtěla představit své matce. Souhlasil jsem, ale ze setkání jsem byl docela nervózní. Přece jen se chcete potenciální tchyni zalíbit…

Domluvili jsme se Nikolou, že na mě počká v pět hodin odpoledne na náměstí, které se nachází jen kousek od domu, kde bydlela s matkou. Dorazil jsem na smluvené místo s dostatečným předstihem a šel ještě do květinářství koupit pugét karafiátů.

Vyšel jsem ven, kochal se hezkou kyticí a nevnímal okolí. Udělal jsem pár kroků a srazil se s jednou postarší paní, jež do mě drcla tak nešťastně, že mi květiny upadly přímo do bláta. Začal jsem hudrovat. „No, to si děláte prdel, ne?!“ obořil jsem se na ni. „Proboha živýho, nemůžete dávat pozor?“ soptil jsem. Blondýna, které mohlo být kolem padesáti let, se mi ihned omlouvala. Že se zrovna podívala jinam a neviděla mě...

Čekalo mě velké překvapení

Láteřil jsem jako špaček a sbíral zasviněné květiny ze země. Ani jsem nezpozoroval, že ta paní mezitím vběhla do květinářství a přinesla nový pugét, který mi s úsměvem na rtech věnovala. „Vezměte si je, berte to jako moji omluvu,“ pronesla. Byl jsem mile překvapen. Poděkoval jsem jí s tím, že si toho velmi vážím. Jdu na důležitou schůzku, na které mi hodně záleží a tak dále. Popřála mi hodně štěstí, rozloučili jsme se a já spěchal na sraz s Nikolou.

Když jsme se setkali, okamžitě jsem jí líčil, co se mi přihodilo. Kroutila nevěřícně hlavou, ale byla zároveň ráda, že všechno dobře dopadlo. Pak mi řekla, že její mamka odběhla ještě něco koupit, ale klidně můžeme vyrazit. V nejhorším prostě chvíli počkáme. Bydleli v jedenáctém patře a čím víc jsme se blížili výtahem k jejich bytu, napětí v mém těle stoupalo.

Máti ještě nebyla doma. Sedli jsme si v obýváku na gauč a chvíli si povídali o všem možném. Vtom jsem zaslechl, jak někdo otevírá domovní dveře. „Mamka je tady!“ zvolala Nikola. Popadl jsem kytici, povstal a čekal, až za námi přijde do pokoje. Chystal jsem se k pozdravu, jenže jsem ze sebe stačil vysoukat jen: „Dobrý…" A to bylo vše! Sotva jsem ji spatřil, zůstal jsem úplně zkoprnělý. Naproti mně stála dáma, s níž se jsem před chvílí srazil na ulici a zhurta jsem se do ní opřel.

Když jsem ji uviděl, byl jsem v šoku

Když mě uviděla, začala se strašně smát, což Nikola nechápala. „Mami, to je Matěj,“ řekla. „Já jsem Jana,“ podala mi ruku a já na ni civěl s otevřenou pusou jako na nějakého Marťana. „Ty květiny, co držíte v ruce, jsou asi pro mě, že? Oranžové karafiáty, hm, ty miluju,“ mrkla na mě a já se červenal.

Když jsem se konečně vzpamatoval z šoku, omlouval jsem se jí na celé kolo. Lamentoval jsem, že se cítím hrozně. Pak jsem vysvětloval Nikole, co se vlastně stalo a ta se rázem začala hihňat. Byl jsem za pitomce, ale Jana mě chlácholila, ať si z toho nic nedělám. Sice ještě zavtipkovala, jaký krásný pugét si koupila, ale dál už do mě nerýpala.

Snažila se mě rozveselit. Nabídla mi sklenici sektu a já se postupně zbavil ostychu. Byl jsem nadšený, jak příjemnou matku má Nikola. Jen na první kontakt s ní rozhodně do smrti nezapomenu. Vše tedy dopadlo happy endem a v současnosti je to už rok, co jsme s Nikolou manželé. Za tři měsíce navíc očekáváme první přírůstek do rodiny. Víme, že to bude holčička a jméno jsme se ženou také vybrali. Bude to Jana!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články