Mirek (46): Manželka se v poslední době hodně změnila. Zkazila i víkend, který měl náš vztah utužit

Mirek (46): Manželka se v poslední době hodně změnila. Zkazila i víkend, který měl náš vztah utužit
Zdroj: Freepik

V manželství někdy přijdou momenty, kdy si říkáte, koho jste si to vlastně vzali... Pan Mirek v poslední době moc dobře nevychází s manželkou. A nepomohl ani víkend, který měli strávit na Šumavě.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 06. 2023 07:00

Se Zuzanou (49) jsme manželé skoro dvacet let a máme spolu dvě děti. Aleš (19) a Lucie (18) ještě žijí s námi, ale i tak jsou dost samostatní a nás už skoro nepotřebují.

S manželkou se stále hádáme

Posledních pár měsíců doma všichni zažíváme peklo. Já a Zuzana se skoro pořád hádáme. Nevím, co se to s námi stalo, že jsme se ze šťastného manželství dostali do naprostého pekla. Zuzanu dokáže vytočit naprosto cokoliv. Nevynesl jsem odpadky? Už je oheň na střeše. Děti se nechovají podle jejích představ? Už jim vykládá, že jsou k ničemu a že špatně skončí.

Už i mně tečou nervy. Hádka je vždy na spadnutí. Děti to řeší jednoduše, začaly trávit víc času mimo domov. Chodí za kamarády a přespávají u nich. Doma jsou jenom někdy. Bylo mi to líto, proto jsem se rozhodl jednat.

Víkend v penzionu měl zažehnat krizi

Chtěl jsem to spravit a pozval jsem Zuzanu na společný víkend. Zamluvil jsem nám ubytování v krásném penzionu na Šumavě a měl jsem v plánu dělat jedinou aktivitu, při které se snad nepohádáme, tedy jízdu na kole. Kdysi to byla naše společná vášeň, téměř každý víkend jsme vyrazili někam na výlet. A já bláhově doufal, že by nás to mohlo znovu dát dohromady.

Zuzana byla z mého nápadu nadšená. Ale když jsme v pátek vyrazili, hned jsem věděl, že to nebude tak růžové. Už od rána byla nerudná. Den před tím jsem totiž zapomněl zavolat stavaři, co nám má opravovat střechu na domě.

Nevidím to růžově

Od té chvíle, co jsme na sedli na kola, se to začalo sypat. „Ty jsi prostě neschopný. Nedokážeš udělat nic, na čem se domluvíme. Všechno za tebe musí vyřizovat ostatní,“ začala. „Opravdu se i teď chceš hádat? Už jsem se omluvil,“ snažil jsem se změnit téma. Zuzana ale nedokázala přestat. Výlet na kole jsem protrpěl. Ani šlapání ji nedonutilo, aby konečně přestala mluvit a trochu si užívala společně stráveného času.

Z víkendu, kde jsme se měli znovu dát dohromady, tak zůstaly jen trosky. Nevím, jak tuto situaci řešit dál. Opravdu mám přemýšlet o rozvodu? Nebo si to jednou sedne a ze Zuzany se opět stane normální ženská, kterou jsem si kdysi bral z lásky?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články