Ester (37): Exmanžel nedává našemu synovi dobrý příklad. Kluk vůbec neví, jak se chovat k ženám

Ester (37): Exmanžel nedává našemu synovi dobrý příklad. Kluk vůbec neví, jak se chovat k ženám
Zdroj: Freepik

Pro malé kluky jsou velmi důležité správné mužské vzory. Ukazují jim nejen to, jak se chovat k ženám. Syn paní Ester žádný takový vzor nemá. Jeho otec je v tomto ohledu úplně marný.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 22. 05. 2023 07:00

S Karlem (40) jsme se rozváděli, když našemu synovi Edovi byly dva roky. Dnes je mu osm. Nebylo to šťastné manželství. Byla jsem ráda, že k rozvodu došlo. Nechtěla jsem, aby Eda vyrůstal v Karlově blízkosti. Po porodu mi totiž velmi rychle spadly růžové brýle.

Konečně jsem prozřela

Došlo mi totiž, jaký je Karel doopravdy. Je to neuctivý a cholerický člověk. Nemá rád nikoho, jenom sebe. Ke všem lidem ve svém okolí se chová velmi hnusně. Skoro to vypadá, jako by si připadal, že je nadřazený člověk. A všichni ostatní mu nesahají ani po kolena...

Pochopila jsem to až po porodu. Protože místo toho, abych si po Karlově boku užívala mateřství, tak jsem neustále brečela. Všechen vztek, co se v něm nahromadil, jsem najednou slízávala především já. Nebylo doma uklizeno nebo navařeno? Karel mi začal nadávat, jak neschopná manželka jsem. Když Eda plakal, nerozuměl tomu. A byl z jeho pláče nepříčetný.

Vídají se jednou za dva týdny

Několikrát jsem se dokonce bála, že na mě vztáhne ruku. Už se k ráně napřahoval, ale nikdy ji nedokončil. Právě po jedné takové zkušenosti jsem se rozhodla, že nemá smysl, abych se dál trápila. Představa, že by mohl ublížit Edovi, mi přišla nesnesitelná. I přesto, že rozvod probíhal bez větších problémů, se mi nepodařilo Edu získat výhradně do mé péče.

Karel má Edu jednou za dva týdny na víkend. A je to přesně to, co mi nahání hrůzu. Eda se dostal přesně do toho věku, kdy je pro něj mužský vzor důležitý a nepostradatelný. A jediný, koho Eda má, aby od něj správné mužské chování mohl odpozorovat, je bohužel Karel. A já si rozhodně nemyslím, že Karel je ten pravý.

Bojím se, co od něj syn pochytí

Co když se Eda naučí, že je správné na ženy řvát a uhodit je? Co když si Eda bude myslet, že je v pořádku být na ostatní lidi zlý? Přesně takový vzor mu totiž Karel dává. Eda ve svém okolí nemá žádného jiného muže. Můj táta už je nějaký ten čas po smrti a bratry nebo bratrance nemám.

Ráda bych věděla, jak svému synovi vštěpit to správné gentlemanské chování. Mě bohužel poslouchat nebude. Je mi to moc líto. Dělám všechno pro to, aby z Edy vyrostl správný člověk, ale Karel mi to kazí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články