Eliška (48): Dvacet let jsem žila v iluzi, že mám dokonalého manžela. Pak jsem při vyklízení skříně našla něco šíleného

Eliška (48): Dvacet let jsem žila v iluzi, že mám dokonalého manžela. Pak jsem při vyklízení skříně našla něco šíleného
Zdroj: Freepik

Eliška roky žila v tom, že jsou šťastná rodina. Ondra byl vzorný manžel a skvělý táta. Nikdy o něm nepochybovala. Během stěhování ale prozřela. Ukázalo se, že za dvacet let manželství nevynechal jedinou příležitost, aby jí byl nevěrný.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 09. 2021 13:00

I když jsme už rok rozvedení, stále se z toho nemůžu vzpamatovat. Své ano jsem řekla někomu, kdo se už v té době pyšnil dlouhým seznamem milenek. Je mi až blivno z toho, že na mě někdo takový sahal. Co hůř, že jsem ho naivně milovala a zplodila s ním dvě děti.

Nepoznala jsem, že je to nevěrník

Říká se, že žena pozná, když jí je partner nevěrný. I já si myslela, že můj senzor funguje. Byla jsem ráda za to, že se nikdy nerozsvítil. Ondřej (51) byl skvělý chlap! O mě se vždycky staral tak, že jsem se měla jak v bavlnce. Možná to byla součást jeho plánu, jak mě zmást.

Předstíral, že mě miluje? Nebo mě vážně miloval a jen si nemohl pomoci a spal s kdekým? Přesnou odpověď neznám a už po ní ani nepátrám. Vrátím se o pár let zpátky. Naše seznámení nebylo nějak zvláštní. Dala nás dohromady kamarádčina oslava, kam jsme byli oba pozvaní. Hned jsme si padli do oka.

Byl to on, kdo o mě usiloval. Musel mě několik měsíců uhánět. Já v té době o žádný vztah nestála. Jeho úsilí a snaha vykonaly své a my spolu začali chodit. Žili jsme si jako v pohádce. Ve všem panovala shoda. Užívali jsme si mládí, cestování a sex všude, kde nás napadlo. Dostal mě tak, že jsem si nepřála nic jiného než být s ním.

Na oko jsme byli dokonalá rodina

Když mě dostal tam, kam potřeboval, požádal mě o ruku. Měli jsme svatbu jako z pohádky. Nestíhala jsem své pocity štěstí ani zpracovávat. K dokonalému životu postupně přibyly dvě děti, kluci Váša (15) a Kuba (13). Vedli jsme spokojený, a hlavně bezstarostný život. Všechno jsme sdíleli. První krůčky našich dětí i nástup do školy.

Hodně jsme jezdili na dovolené a výlety. Jevili jsme se jako dokonalá rodina. Nikde žádné mráčky. Ondřej po čase začal mluvit o tom, že bychom si měli pořídit větší byt nebo rovnou dům. Nějaké úspory jsme měli. Moc dobře věděl, jak po něčem takovém toužím a nikdy neměl od slibů daleko k činům.

Rok se s rokem sešel a my si nechali postavit dům snů. Prožívala jsem nejlepší období svého života. Co víc si přát než zdravé děti, skvělého manžela a stabilní zázemí? Všichni jsme se těšili, až naházíme krabice do stěhovacího auta a začneme žít jinde. Ondra si nepřál, abych všechno tahala sama, proto na jeden víkend najal bandu lidí, která nám měla zabalit věci.

Stěhování naši idylu zbouralo

Mně se to nelíbilo, protože jsem nechtěla, aby se nám někdo hrabal v soukromí. A tak jsem bez manželova vědomí věci balila, zatímco on byl v práci. Když zbývala už jen jedna roky zamčená skříň, rozhodla jsem se, že to dodělám. Musela jsem zámek rozbít, protože klíč jsem nenašla. Vypadly na mě krabice. Seznamy s ženskými jmény a fotografiemi. Ten hlupák si psal všude i data.

Den před svatbou spal s Mílou z benzínky. Po návratu z líbánek s prodavačkou z pekárny. Těch žen byly stovky. Zahýbal mi i během pobytu v porodnici. Do baráku se nakonec nastěhoval sám. Ze dne na den jsem ho opustila. Kvůli němu už v životě žádnému muži neuvěřím. Nikdy...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články