Mojmír (31): Mám zlomené srdce. Zamiloval jsem se do ženy, kterou nemůžu mít

Mojmír (31): Mám zlomené srdce. Zamiloval jsem se do ženy, kterou nemůžu mít
Zdroj: Freepik

Mojmír se v srpnu minulého roku zamiloval na první pohled. Krásná Marie mu učarovala natolik, že mu unikaly podstatné věci, které ho nakonec semlely. Po několika měsících totiž vyšlo najevo, že je vdaná. Mojmír měl být jen jakýmsi pokusem, zda chce Marie zachránit své manželství.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 01. 2023 10:00

Vím, že Marie (28) je mojí osudovou láskou. Současně ale také vím, že ji nemůžu mít. Je totiž šťastně vdaná. Vztah se mnou měl být jen jakýmsi ujištěním, že má doma skvělého chlapa. Mám zlomené srdce a nejsem si jistý, jestli se někdy budu moct hnout z místa.

Byla to láska na první pohled

Naše setkání proběhlo jako z romantického filmu. Seděl jsem zrovna v jedné kavárně, když vešla do dveří. Její zlatá hříva ihned upoutala můj pohled. Prošla kolem mého stolečku a já ucítil její parfém. Tělem mi projelo nezkrotné vzrušení. I když jsem měl před sebou otevřený laptop a předstíral, že něco dělám, tajně jsem ji pozoroval. Byla to láska na první pohled.

Objednala si kávu a sedla si pár stolečků ode mě. Zazvonil jí telefon a jak ho hledala, shodila si kávu na zem. Přispěchal jsem jí na pomoc a pomohl otřít polité desky. Ona si vyřídila krátký hovor a poté mi děkovala. „Zvu vás na kávu," řekla a nabídla mi místo. Zabředli jsme do rozhovoru, jako bychom se znali roky.

Po hodině se musela rozloučit, ale jako naději, že se ještě uvidíme, mi strčila svoji vizitku. Dočkal jsem večera a hned jí psal zprávu. Pozval jsem ji na schůzku. Přijala prakticky obratem a já se mohl začít těšit. Za dva dny jsme se sešli v přítmí jedné romantické restaurace a společně povečeřeli. To bylo v srpnu minulého roku.

Celou dobu mě tahala za nos

O tom, že jsem se namočil do špinavé hry, jsem neměl tušení. Vyráželi jsme spolu randit, milovali se na sedačkách mého auta. Já to nazýval láskou. Nepřemýšlel jsem nad tím, proč jsme vždycky u mě. K sobě domů mě nikdy nepozvala. A já se nepídil po tom, proč je tomu tak. V říjnu jsem ji pozval na týdenní dovolenou k moři.

Tu jsme si náramně užili. Ruku v ruce jsme se procházeli po pláži, po večerech se milovali a já byl nejšťastnější muž na zeměkouli. Po návratu se začala chovat trochu vyhýbavě. Neměla moc čas, nebrala mi telefon a já dostal strach. V období před Vánocemi mě napadlo, že bychom je mohli strávit spolu.

Nadšeně jsem jí ten nápad přeložil hned při první příležitosti. Její reakci jsem ale nečekal. „Mojmírku, to nepůjde," začala se vykrucovat. „Proč by to nešlo? Máme být každý sám, když můžeme být spolu?" reagoval jsem. „Já ale nejsem sama. Jsem vdaná a mám děti. Budu s rodinou," řekla jedním dechem.

Zlomila mi srdce

V první chvíli jsem vlastně nevěděl, jak reagovat. Řvát na ni, nebo brečet? Bylo to něco tak nečekaného, že jsem se jednoduše rozbrečel. „To mi nedělej," řekla stroze. „Takže jsi mě celou tu dobu vodila za nos?“ pronesl jsem zoufale. „Tak to nesmíš brát. Když jsem tě poznala, měli jsme s manželem problémy," vysvětlovala.

„Díky tobě jsem si ale uvědomila, že ho miluji a nechci od něj odejít," dodala a mně puklo srdce. „Takže jsi mě zneužila!" vykřikl jsem. Marie už na nic nečekala, vzala si věci a s posledním polibkem odešla. Ještě jsem za ní utíkal a prosil ji, aby zůstala. Když mi ale tvrdě řekla, že ke mně nic necítí, pochopil jsem.

Moje city k ní to však nezměnilo. Stále na ni myslím a doufám, že se ke mně vrátí. Od rozchodu chodím každý den do té kavárny a doufám, že vejde těmi dveřmi... Zdá se ale, že se mi vyhýbá. Moje srdce je na cucky a může se stát, že po této drsné zkušenosti už k sobě žádnou ženu nepustím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články