Monika (39): Náš nový soused nám dělal samé naschvály. Přichystali jsme mu fikanou odvetu

Monika (39): Náš nový soused nám dělal samé naschvály. Přichystali jsme mu fikanou odvetu
Zdroj: Pixabay

Když se Monika s manželem přestěhovali do nového domu, mysleli si, jaký tam budou mít klid. To se ale spletli. Jejich sousedem byl pomstychtivý Karel, který jim s oblibou házel na zahradu psí exkrementy. Aby jeho řádění zastavili, nastražili na něj léčku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 07. 2021 08:00

Když jsme s manželem Miroslavem (45) našli krásný dům na kraji Plzně, bylo nám oběma hned jasné, že nás čeká stěhování. Barák odpovídal našim představám a měl docela slušný pozemek. Pro nás a dvě děti naprostý ideál. To jsme ale ještě netušili, co budeme muset snášet od nového souseda.

Sousedovi se nelíbilo stěhování

Nejdříve jsme se byli na dům několikrát podívat, abychom se ujistili, že je to to, co hledáme. Nikde jsme žádný zádrhel nenašli, takže jsem podepsali kupní smlouvu.

Pak už to šlo ráz na ráz. Nastěhovali jsme se během tří měsíců. Bylo kolem toho trochu nepořádku, to uznávám. Nicméně jsme se snažili, aby se stěhování našich sousedů moc nedotklo. Jenže už během prvního týdne nám přišel Karel (59) od vedle vynadat. ,,Kolik sem těch stěhováků ještě přijede? My už bychom rádi měli klid,“ prohlásil. Manžel se omluvil a vysvětlil, že už je to celé skoro hotové.

,,Tak to mám radost. Že jste raději nezůstali tam, kde jste byli,“ dodal a zabouchl dveře. Nechápavě jsme se na sebe s manželem podívali. ,,Ten je tedy příjemný,“ řekl Mirek ironicky. Když bylo po stěhování, začali jsme s menšími úpravami na zahradě. Plot potřeboval místy opravit, tu a tam bylo třeba srovnat terén. Mirek je docela šikovný, takže ledacos zvládl sám.

Někdo nám házel výkaly na zahradu

Zrovna dodělával plot, když vtom slyším jeho křik. ,,Co to děláte? Ta voda je úplně ledová!“ hulákal manžel směrem k sousedovi. Ten se jen usmíval. ,,To jsem nechtěl, vyklouzla mi hadice z ruky,“ pronesl. Miroslav přišel domů úplně mokrý. ,,Já ti říkám, že s tím chlapem ještě budou problémy,“ nadával a šel se převléknout. Koukla jsme na zahradu a došlo mi, že je fakt divné zalévat zahradu v půlce podzimu.

Jiné dny se zase od sousedů linula hlasitá hudba. Někdy bohužel i v době, kdy už naše děti spaly. Na prosby, aby to ztišil, ale soused nereagoval. Prý si ve svém domě může dělat, co chce. Rušení nočního klidu mu nic neříkalo. Největší šok nás čekal asi po měsíci. Na zahradě jsem našla nespočet psích exkrementů.

Bylo jich vážně hodně. Mirek je celý rozzuřený uklízel. Domů přišel se zajímavou otázku. ,,To mi řekni, kdo to byl? Kdo si dá tu práci, aby nám přes plot házel trus?“ otázal se a já začala přemýšlet. Z obou stran jsme měli sousedy. Z ulice k nám přístup nebyl. A možnost, že by to byl nějaký pes, byla pramalá.

Soused se nás chtěl zbavit

Exkrementy vystřídaly další dny odpadky nebo shnilé ovoce. Každý týden jsme něco uklízeli. Až jednou se Mirek rozhodl, že si na záškodníka v noci počíhá. Museli jsme vědět, kdo a proč to dělá. Manžel vymyslel plán. I když byl značně nechutný, schválila jsem mu ho. Do kýble nasbíral shnilé ovoce a nějaký psí bobek a schoval se u plotu za stromem.

Když se zdálo, že už spíme, vyšel z vedlejšího domu Karel a nesl na lopatě další poklad. Ve chvíli, kdy to k nám chtěl hodit, se na něj vyřítil manžel a vysypal mu kýbl na hlavu. Soused nadával a utíkal domů. Druhý den se za námi vydal, aby nám situaci vysvětlil. ,,Já jsem ten dům chtěl pro syna a jeho rodinu. Jenže jsem chtěl ponížit cenu a to nevyšlo. Tak jsem vás chtěl vyštípat,“ přiznal. Nakonec se naše vztahy urovnaly a jsme rádi, že máme sousedy se smyslem pro humor.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články