Monika (42): Splnilo se mi velké přání, ve které jsem už ani nedoufala. Za vše mohl záhadný stařec

Monika (42): Splnilo se mi velké přání, ve které jsem už ani nedoufala. Za vše mohl záhadný stařec
Zdroj: Freepik

Monika nesmírně toužila po třetím dítěti. Poté, co překročila čtyřicítku, se ale její sen o těhotenství začal pomalu rozpadat. Kdyby jednoho dne nepotkala tajemného starce, kdo ví, jak by to dopadlo...

Jan Švanda
Jan Švanda 29. 01. 2023 17:00

Poutě miluji již odmalička. Kolotoče a další atrakce včetně těch adrenalinových jsem vždycky zbožňovala. Ostatně tahle vášeň mi vydržela až do dospělosti. Když jsem tedy na louce nedaleko svého bydliště spatřila nákladní auta a kolem nich dělníky, kteří montovali dovezené atrakce, měla jsem o programu pro děti jasno.

Osudové setkání se staříkem

Je mi dvaačtyřicet a s manželem Milanem (43) vychováváme syna Patrika (8) a dceru Emilku (6). Dětmi jsme nadšení, byť jsme si přáli tři. Pracovat na tom posledním jsme ale začali pozdě, a jakmile jsem se přehoupla přes čtyřicítku, šance na početí se zmenšovala. Ale zpátky k pouti. Přála jsem si, aby si Patrik i Emilka, stejně jako já zamlada, užili dosyta řetízkový kolotoč, létající labutě či autodrom. Byť ceny za jízdy jsou samozřejmě nyní mnohonásobně vyšší než dřív, i tak jsem je nechtěla o tuhle kratochvíli připravit.

Bylo tehdy krásné jarní odpoledne, takže jsem neváhala a vzala je na pouť. Děti se pořádně vyřádily, ochutnaly cukrovou vatu a na závěr se šly ještě vyběhat na skákací hrad. Zatímco byly uvnitř, já postávala před vchodem a všimla si jednoho staršího muže, jenž seděl na stoličce poblíž jedné z maringotek a mile se usmíval na všechny, kteří kolem něj prošli.

Zašla jsem k němu a uviděla, jak drží v ruce velký modrý kámen. Chvíli jsem na něj zírala, a když stařík zaznamenal můj zájem, povídá: „To je magický křišťál. Když ho podržíte v ruce a vyřknete přitom přání, splní se vám!“ Mezitím mi ještě stačil říct, že se jmenuje Josef a jeho celoživotním hobby jsou paranormální jevy, čtení myšlenek, telepatie a věštění budoucnosti.

Přání se mi splnilo

Byla jsem mu očividně sympatická, protože mi nabídl, zda si nechci křišťál podržet, že to prý normálně nedělá. Když mu prý dám nějakou korunu na pivo, tak mi ho na chvíli půjčí. Sáhla jsem do kapsy a našla v ní dvoustovku. Dala jsem ji tomu dobrému muži a vzala křišťál do ruky. Zavřela jsem oči a přála si jediné: třetí dítě!

Říkala jsem si, že je to přece kravina, vzít si nějaký kámen do ruky a myslet si, že vám splní přání... Jenže stalo se něco neuvěřitelného! Od setkání se záhadným mužem uběhl necelý rok. S manželem jsme si za tu dobu udělali pár hezkých večerů a já z ničeho nic začala pociťovat velkou únavu a přecitlivělost na vůně. „Udělej si test,“ hecoval mě manžel. Popichoval, popichoval, až jsem si jeden v lékárně koupila a ze srandy si ho udělala. Výsledek byl šokující! Dvě čárky odhalily těhotenství a já se nezmohla na slovo.

Okamžitě jsem se objednala k lékaři, který mi potvrdil graviditu! Vzhledem ke čtyřem křížkům na krku to byla neskutečná zpráva. Volala jsem manželovi, který chvíli mlčel a poté vybuchnul nadšením. Stále nemohu uvěřit tomu, že budu trojnásobnou matkou, každopádně těhotenství zatím probíhá bez komplikací. Jsem v pátém měsíci a pevně doufám, že už žádné problémy ani nenastanou.

Pohlaví jsme si říct nenechali

Kolotočáři už samozřejmě dávno odjeli a prapodivného muže jsem od té doby nepotkala, jeho křišťál ale funguje. Nikdy jsem na magické předměty nevěřila a třeba je to všechno jenom náhoda, ale přání se mi fakt splnilo.

Zatímco u Patrika a Emilky jsme věděli už dopředu pohlaví a měli jasno i o jménech, tentokrát je to jiné. Zda to bude holka, nebo kluk jsme si od gynekologa říct nenechali a ani jméno ještě vybrané nemáme. Jedno ale víme jistě: strašně moc se na třetí ratolest těšíme!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články