Pavel (43): Manželská poradna nám moc nepomáhá. Terapeutku si představuji nahou a vůbec ji neposlouchám

Pavel (43): Manželská poradna nám moc nepomáhá. Terapeutku si představuji nahou a vůbec ji neposlouchám
Zdroj: Freepik

Pavel musel souhlasit s tím, že bude s manželkou Věrkou docházet do manželské poradny. Hodně si od toho slibovala. Pavlovi se do toho moc nechtělo, ale pak našel jedno pozitivum. Zakoukal se do jejich terapeutky Rebeky. Teď se snaží jen o jedno, chce ji dostat do postele.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 11. 2022 07:00

Moje Věrka (40) před časem shledala, že nám manželství neklape a naordinovala nám návštěvu manželské poradny. Vzhledem k tomu, že se oháněla rozvodem, raději jsem s terapií souhlasil. Jenže díky pohledné a naprosto úchvatné terapeutce Rebece jsem v ještě větším maléru.

Manželka trvala na manželské poradně

Je pravdou, že jsme se poslední rok a půl doma jen hádali. Věrka pořád něco řešila. Současně měla pocit, že doma nic nedělám. Jednoho dne na mě všechno vysypala. „Už nemůžu! Musí se tady něco změnit, nebo jdeme od sebe," pronesla vztekle po tom, co jsem měl vynést smetí a opět zapomněl.

„Já to vynesu, nemusíš hned jančit," reagoval jsem na její výlev. „To ale není jenom smetí. To jsou nákupy, které obstarávám sama. To je auto do servisu a rozbitý záchod. Všechno dělám já. Ty jsi pořád někde pryč. Děláš si jen to, co ty sám chceš a co tě baví. Všechny povinnosti jsou jen a jen na mně," vysypala ze sebe Věrka a rozbrečela se.

Vzhledem k tomu, že to nebyl první takový výstup, myslel jsem si, že bude stačit to, co dělám vždycky. Omluva a slib, že se polepším. Tentokrát to ale nezabralo. „Buď se něco stane, nebo se rozvedeme," řekla s vážnou tváří. „Chci, abychom šli do poradny. Třeba ti někdo ukáže, jak se máš starat o svoji ženu," dodala a mrskla po mně vizitku jedné poradny.

Vzrušuje mě naše terapeutka

„Manželská poradna? Je to nutný? Já se vážně polepším," snažil jsem se to zachránit. „Buď to, nebo rozvod," nedala mi moc na výběr. O rozvod nestojím, takže jsem musel kývnout. První terapii jsme měli na konci října. Věrka tam šla odhodlaná a věřila, že nám to pomůže. Já doufal, že to snad bude stačit k tomu, aby se se mnou nerozvedla.

Naší terapeutkou je přísná a velmi pohledná Rebeka. Kolik je jí let, to přesně netuším. Podle pevné postavy, bujných prsou a jemné pleti bych tipoval něco přes třicet let. Když na mě promluvila, pocítil jsem vzrušení. Nedokázal jsem příliš vnímat, jaké mi klade otázky, protože jsem si ji představoval nahou.

„Posloucháš ji vůbec?" drkla do mě Věrka. „Jo, jasně, polepším se," reagoval jsem svým typickým postojem. První sezení se moc nepovedlo. Zatímco Věrka si vylévala srdíčko, jak strašný jsem manžel, já měl myšlenky jinde. Představoval jsem si Rebeku ve své náruči a to, jak se s ní vášnivě miluji. Sám jsem z toho byl překvapen, ještě se mi to totiž nestalo. Ta ženská mě dostala!

Na manželství už mi nezáleží

Terapeutka nám navrhla zhruba půlroční docházku, která ukáže, zda má naše manželství šanci na záchranu. Neskrýval jsem nadšení. „Proč se raduješ? Vždyť jsi sem ani nechtěl," rozčilovala se Věrka. „Jsem rád, že máme ještě šanci," zalhal jsem. Docházíme do poradny dvakrát v týdnu s tím, že po čase bude stačit jen jednou za čtrnáct dní.

Na každé sezení se náležitě připravím. Chci být za fešáka, který by u Rebeky mohl zabodovat. Je tak jiná než většina žen. Dominantní, přísná a ty brýle, přes které se na mě dívá, ty mě pokaždé totálně rozpálí. Nemohu se dočkat dne, kdy ji konečně pozvu na skleničku. Už je mi vlastně jedno, jestli naše manželství vstane z mrtvých. Já jsem se totiž bláznivě zamiloval jinde!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články