Lenka (30): Chci do manželské poradny, ale manžel o tom nechce ani slyšet. Nemám na výběr

Lenka (30): Chci do manželské poradny, ale manžel o tom nechce ani slyšet. Nemám na výběr

Naše čtenářka Lenka má delší dobu problémy s manželem. Zkoušela to řešit sama, ale nikdy klid nevydržel dlouho, proto navrhla, aby zašli do poradny. O tom ale nechce manžel ani slyšet.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 22. 10. 2020 06:30

S Adamem jsme spolu čtyři roky a velkou krizi jsme měli už po roce. Pak jsme to nějak zahnali a vzali se s tím, že nám to pomůže. Jenže nepomohlo.

Žil si dál tak, jak chtěl

Jak se nám narodil syn, byla jsem strašně vyčerpaná a Adam se nás stranil a dál si dělal to, co před dítětem. Samozřejmě, že mi to vadilo, protože ačkoliv syna miluji, mně se změnil život úplně. Adam ale dělá, jako by se ho to netýkalo.

Pořád jenom hádky

Vadilo mi, že s námi netráví čas, že se ani nezajímá, jak jsem se měla. Pokud si se mnou povídal, bylo to jen o práci, o ostatních věcech se bavil jen s kamarády. Napadlo mě, jestli v tom nebude ženská, a normálně jsem se ho zeptala a tím začal kolotoč našich hádek. Já jsem podle něj hysterická žárlivka, která ho nenechá dýchat. Ale když chci v klidu znát důvod, proč s námi není, beze slova odchází.

To mě vytáčí natolik, že na něj pak chrlím všechno možné, jen aby reagoval. Je mi v tu chvíli už jedno, že bude křičet, ale chci od něj nějakou reakci. Jenže v takové atmosféře se samozřejmě nedá žít.

Nechce se o tom bavit

Četla jsem několik psychologických článků a zkoušela se změnit, ale Adam se chová pořád stejně a já to sama neutáhnu. Dokud se tvářím, že jsem nad věcí, tak jakž takž fungujeme, ale to se prostě nedá vydržet. Adam všechno svádí na mě, za naše špatné manželství mohu jen já. To, proč s námi není, je také moje vina a přiklepl mi i náš nulový milostný život.

Navrhla jsem proto, abychom si zašli do manželské poradny, protože už vážně potřebuji, aby s námi mluvil odborník. Pokud je na vině i Adam, tak chci, aby to slyšel i od někoho jiného, ale on to zamítl. Nejdříve se smál, podruhé se rozčiloval a odešel zase za kamarádem. Nechce o tom slyšet. „Nebudu chodit do nějaký hloupý poradny, na to zapomeň.“Já už takhle ale dál žít nemůžu, nejsem šťastná a opravdu jsem se snažila. Takhle mi nezbývá nic jiného, než požádat o rozvod.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články