Petra (24): V nočním parku se ke mně rychle blížily kroky. Nebýt anděla strážného, stala jsem se obětí zločinu

Petra (24): V nočním parku se ke mně rychle blížily kroky. Nebýt anděla strážného, stala jsem se obětí zločinu
Zdroj: Unsplash

Petra se uprostřed noci vracela domů parkem, kde ji nějakou dobu sledoval neznámý muž. Strašně se bála, a proto se začala modlit a tisknout v dlani přívěšek od babičky. Když se jí podařilo vyjít na ulici, zaslechla za sebou ženský křik. V tu chvíli jí došlo, že si pachatel vybral jinou oběť, a později se dověděla i to, jakým zázrakem mu unikla.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 24. 04. 2023 17:00

Nerada chodím v noci temnými místy, ale tentokrát nebylo zbytí. Pohádala jsem se přítelem a vyrazila hrdě domů.

Držela jsem přívěsek s andělem a odříkávala modlitbu

Čekala mě celkem dlouhá štreka, žádný noční spoj se neblížil a telefon jsem měla vybitý. Nechtělo se mi jít přes park, měla jsem zlé tušení. Jinudy ale cesta nevedla a zpátky bych se nevrátila.

Srdce mi tlouklo jako splašené, držela jsem v dlani přívěsek od babičky a zkoušela si zpívat, abych se nebála. Vtom se za mnou pohnul nějaký stín, zašustilo křoví a já věděla, že jde do tuhého. Koutkem oka jsem zahlédla shrbeného muže.

„Andělíčku, můj strážníčku...,“ začala jsem odříkávat modlitbu, kterou mě učila babička. Zlatý přívěsek andílka jsem měla zarytý v dlani a po tváři mi tekly slzy. Za mnou se totiž ozývaly zrychlující se kroky. Neohlédla jsem se a spěchala dál, kroky jsem už přes vlastní dusot neslyšela. 

Když jsem vyšla ven z parku, spadl mi kámen ze srdce

Po nekonečně dlouhé době jsem konečně vyšla z parku na ulici a hned potkala pána se psem. Neuvěřitelně se mi ulevilo. Jenže pak se z parku ozval srdceryvný křik nějaké ženy. Pes začal štěkat, pán vzal do ruky mobil a pohotově spěchal k místu činu. 

Zanedlouho dorazila i policie. Věděla jsem, že bych měla zůstat coby svědek. Napadenou ženu odvezla sanitka a po násilníkovi bylo zahájeno pátrání. Vypověděla jsem, co jsem viděla, nebo spíš slyšela, a nechala na sebe telefonní číslo. 

Za týden mi zavolali, aby mě ubezpečili, že je zločinec na správné místě. Pán se psem vypověděl, že jsem z parku vycházela v těsném doprovodu vysokého mladíka. Nedovedu si to vysvětlit jinak, než že šlo o mého anděla strážného. Obětí onoho pachatele jsem se mohla stát i já, nebýt oné bytosti.

Od té doby věřím na anděly

Vyprávěla jsem o tom babičce a ta mi přísahala, že tu noc se probudila ve dvě ráno a začala se okamžitě automaticky modlit, aniž by tušila proč. To proto jsem si na ni v parku vzpomněla!

Řetízek s přívěskem andělíčka nikdy nesundám a taky se už nikdy nebudu procházet v noci sama parkem. S přítelem jsem se rozešla už jen proto, že mě nechal odejít samotnou. Nebylo to totiž poprvé.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články