Petra (35): Manžel si raději povídá s mojí švagrovou. Mně vyčítá zásadní věc

Petra (35): Manžel si raději povídá s mojí švagrovou. Mně vyčítá zásadní věc
Zdroj: Pixabay.com

Komunikace je ve vztahu velmi důležitá, a pokud nefunguje, jak má, často to má negativní důsledky. S tímto problémem se nyní potýká i pětatřicetiletá Petra, jejíž manžel raději komunikuje s její švagrovou, než s ní.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 04. 07. 2020 08:00

Jmenuji se Petra a je mi 35 let. S manželem Eliášem jsme svoji pět let. Děti ještě nemáme a manželství nám poslední dobou moc neklape. Manžel mi vyčítá, že jsem moc útočná, a raději si povídá s manželkou mého bratra. Ani jsem mu nepřiznala, že žárlím.

Manžel raději dává přednost mé švagrové

Donedávna mezi mnou a manželem všechno klapalo, ale poslední dobou tráví příliš mnoho času u telefonu, podezřívám ho z toho, že si raději povídá s jinými ženami než se mnou. To, že si rád povídá s mojí švagrovou, vím už dlouho. Kdykoliv k nim jdeme na návštěvu a já už chci jít domů, řekne mi, ať klidně jdu, že ještě zůstane. Vím, že si i smskují, a to mě teda hodně štve, ale nedávám to najevo, protože by mi opět vyčetl, že jsem hysterka. Jako to poslední dobou dělává.

Prý neumím komunikovat a útočím

Stále je mezi námi vzájemná souhra a cítím, že mě má pořád rád, ale neustále mi něco vyčítá. Je pravda, že někdy bojuji s ovládáním svých emocí, ale věřím tomu, že tohle by štvalo každou ženu. Občas chci jen málo, ale i to málo se zvrhává v hádku. Např. když chci, abychom se společně navečeřeli, i to je pro něj velký problém. A ano, v té chvíli už mi cukají koutky a často vybouchnu. Když jsem se s ním snažila promluvit, vyčetl mi jednu zásadní věc, prý nekomunikuji a jen útočím. Takže teď jsem raději zticha, aby neměl ten pocit. Protože někdy je s ním opravdu náročné udržet emoce na uzdě.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články