Petra (49): Syn nám daroval suvenýr, který nás měl chránit. Nakonec to bylo celé trochu jinak

Petra (49): Syn nám daroval suvenýr, který nás měl chránit. Nakonec to bylo celé trochu jinak
Zdroj: Freepik.com

Petra s manželem měli syna, který odletěl žít na Bali. Do Čech jezdil jenom kvůli nim. Při první návštěvě jim přivezl suvenýry, mezi nimiž byly i sloní kly. Syn tvrdil, že mají moc je ochránit před vším zlým. Nakonec se ale ukázalo, že je to celé jinak. Jakou moc tedy nakonec suvenýr měl?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 12. 2020 17:00

Náš syn Martin (25) hned po škole zatoužil žít na Bali. Byl to jeho veliký sen a my jsme ho v tom podporovali.

Návrat syna

Myslím si, že člověk by měl cestovat a poznávat jiné kultury. Martin byl vždycky dobrodruh, takže jakmile měl po maturitě, sbalil si kufry a odjel. Jeho vysněnou destinací bylo Bali. Nebylo to lehké loučení, ale pro jeho štěstí cokoliv. Poprvé domů přiletěl po třech letech.

Bylo to neuvěřitelné shledání plné lásky. Vyprávěl svoje zážitky o tom, jak se tam žije zcela jinak než tady. Přivezl nám mnoho suvenýrů, ale jeden mě obzvlášť zaujal. Jednalo se o ulomené sloní kly. Nikdy jsem v ruce nedržela takovou zvláštnost. Martin tvrdil, že kly jsou posvěcené místním šamanem a mají moc ochránit obdarovaného od nebezpečí.

Pyšně jsme si to s manželem vystavili v obýváku. Martin se měl zdržet jen týden, takže bydlel u nás, abychom si ho užili. Našel si tam práci a bylo vidět, že ho takový styl života naplňuje. Do Čech jezdil de facto jenom kvůli nám. V den, kdy zase odlétal, jsem brečela jako želva.

Stejné sny

Když jsme se vrátili domů, byl v bytě velmi divný zápach. Sice jsem v džungli nikdy nebyla, ale dala bych ruku do ohně za to, že ten zápach tomu odpovídal. Měli jsme i zapařená okna. Musela jsem ihned vyvětrat. Večer jsme si šli brzy lehnout, protože jsme za sebou měli náročný týden.

Měla jsem sen o tom, jak mě honí stádo slonů. Vzbudila jsem se celá zpocená a vyděšená. Musela jsem se jít napít. Procházela jsem obývákem a zaslechla dupot slona. Sama sobě jsem říkala, že to není možné. Brala jsem to tak, že jsem rozespalá. Jenže v tu chvíli přiběhl manžel a křičel, že ho honí slon.

Musela jsem se smát, protože to vypadalo velmi komicky. Pak mi ale došlo, že něco podobného se zdálo i mně. Manžel říkal, že jsme asi plní příběhů, které nám syn vyprávěl, a teď se nám o tom zdá. Stáli jsme vedle sebe jako dva hlupáci. Vypili jsme oba půl litru vody a šli zpět do postele.

Byl v nebezpečí

Leželi jsme v posteli, pohledy upřené do stropu a přemítali nad svými sny. Vtom jsme z obýváku zaslechli, jak troubí slon. To už přeci není náhoda. I když jsme věděli, že tam žádného slona nenajdeme, šli jsme se tam oba podívat. Zvuk už byl tlumený, ale vycházel právě z daru, který nám syn přivezl.

Myslíš, že to má nějakou spojitost?“ zeptal se mě manžel opatrně. Chvíli jsem přemýšlela a pak kývla hlavou. „Zavoláme ráno synovi a zeptáme se, třeba nám řekne více.“ Synovi jsme se nemohli celý den dovolat. Večer zvedl telefon velmi ochablým hlasem. „Co se děje?“ vyhrkla jsem hystericky.

Mami, my jsme včera bourali, mám zlomenou nohou a naraženou kostrč.“ Ujišťoval mě ale, že jinak je v pořádku. My jsme mu stihli povyprávět naši podivnost se slony. Martin se přiznal k tomu, že se spletl a dal nám jiné kly, než měl v úmyslu. Ty, co nám dal, měl v ruce šaman, který je napojil na syna. „Vždycky, když budu v nějakém nebezpečí, dozvíte se to přes kly, co máte doma,“ řekl. Nevím, co si o tom myslet.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články