PORADNA: Partner se zamiloval do jiné, jak ho získat zpět? Obraťte její zbraně ve svůj prospěch, radí koučka

PORADNA: Partner se zamiloval do jiné, jak ho získat zpět? Obraťte její zbraně ve svůj prospěch, radí koučka
Zdroj: Freepik

Možná to potkalo i vás. Váš partner vám jednoho dne oznámil, že odchází za jinou. Vás má sice rád, ale ji miluje. Máte v takové situaci nějakou šanci běh událostí zlomit a přítele si udržet? Na to odpovídá zkušená koučka Sylvie Mobagi.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 17. 02. 2022 11:30

Mariku takto zaskočil čtyřiatřicetiletý partner, se kterým chodí už čtyři roky. Jednoho dne jí oznámil, že se zamiloval do jiné a chce jejich vztah ukončit. "Vůbec to nechápu, poslední dobou mi sice přišlo, že vášeň mezi námi už vyprchala, ale pořád jsme si měli co říct a byli relativně spokojení, takže pro mě to přišlo jako rána z čistého nebe," přiznává Marika. "Nechci se ho jen tak vzdát, pořád ho miluji. Dva roky spolu bydlíme a už jsme i uvažovali o svatbě. Hrozně bych o naši lásku chtěla bojovat, mám nějakou šanci?" ptá se.

Co radí koučka Sylvie Mobagi?

Otázka nezní, zda ho jde získat zpět, ale zda ho opravdu zpět chcete. Opravdu mu po tomhle ještě budete schopná plně věřit? Pokud by se jednalo o vztah, kde jsou lidé spolu třeba 15 let a mají rodinu, pak bych chápala, že se to stane. Vztah se mohl dostat do stereotypu, který péče o rodinu (starost o děti, uživení rodiny) někdy přináší. Avšak příliš to nechápu v situace, kdy spolu pár zažívá vlastně jen to hezké – žádné starosti o rodinu a děti - a on už utíká jinam?

Dobře zvažte, zda ho opravdu chcete zpět, zda chcete čekat na to, co bude, až budete mít děti a rodinu. Je opravdu tím parťákem, o kterého se budete moci opřít a kterému budete moci věřit?

Pokud ho i tak chcete získat zpět, máte oproti té druhé ženě výhodu – bydlíte s ním, takže toho využijte. Podrobně kroky popisuji ve své knize SPOLU partnerský manuál. Zkráceně – buďte milá, neptejte se, kde byl a jak to vypadá, atd. Ani jedna z těch otázek, které se vám honí hlavou, nesmí zaznít.

Ať je doma naklizeno, navařeno, vy stále usměvavá, milá, přítulná, jemně naparfémovaná i nalíčená. A když náhodou dané téma otevře on, tak jej obejměte a řekněte mu, že ho milujete k zbláznění. Že víte, že ne vždy vše bylo perfektní, ale že jste toho spolu už tolik prožili. Připomeňte mu hezké zážitky i vše, co jste zvládli. I to jak se vaše rodiny už znají a jsou na sebe zvyklé… Vyhraje ta z vás, která vytrvá.

Myslete na základní fakt. S ní teď zažívá pobláznění, jen to hezké, žádné starosti o chod domácnosti, teplé večeře, úklid, atd… To je její silná zbraň. Tak ji obraťte ve svůj prospěch.

Sylvie Mobagi vystudovala aplikovanou psychologii a párovou terapii na University of Maryland. Nyní na téže škole dokončuje doktorský program psychologie. Už dvanáct let se specializuje na práci s dětmi, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články