Batátové zapečené sendviče: Exotická večeře, která potěší chuťové buňky

Batátové zapečené sendviče: Exotická večeře, která potěší chuťové buňky
Zdroj: Albert

Možná už se vám přejedly brambory a hledáte, čím si ozvláštnit jídelníček. Co takhle vyzkoušet batátové zapečené sendviče?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 05. 02. 2022 11:30

Jejich příprava je velmi snadná a zabere vám zhruba třicet minut. Jako základ poslouží sladké brambory - batáty. Výsledný pokrm můžete podávat nejen k večeři, ale i obědu.

Batátové zapečené sendviče

Na 4 porce budete potřebovat: 4 batáty, 20 ml olivového oleje, sůl, pepř, 100 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, 100 g žampionů, 120 g baby špenátu, 100 g sýra s modrou plísní NP Free from, 4 vejce, 1 avokádo, chilli vločky, 2 snítky čerstvé bazalky

Příprava: Batáty důkladně omyjte a podélně nakrájejte na centimetrové plátky. Potřete olejem, osolte, opepřete a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

Mezitím na pánvi opečte dokřupava slaninu nakrájenou na kostky, přidejte oloupaný, nasekaný česnek a očištěné žampiony nakrájené na plátky. Vmíchejte špenát a nechte jej lehce zavadnout.

Batátové plátky vyndejte z trouby, rozložte na ně směs z pánve, a poté posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Vraťte zpět do trouby a nechte 5 minut zapéct.

Mezitím v pánvi na rozehřátém oleji opečte vejce. Avokádo podélně překrojte, vydloubněte pecku, oloupejte a nakrájejte na plátky. Zapečený batátový toust obložte avokádem a posypte špetkou chilli vloček. Na další batátový toust položte opečené vejce a opepřete.

Podávejte posypané nasekanými lístky bazalky.

Zdroj receptu: Albert

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články