Renáta (42): Pořídili jsme si mladičkou chůvu. Manžel ji rád vozí v noci domů a já nevím, co si o tom myslet

Renáta (42): Pořídili jsme si mladičkou chůvu. Manžel ji rád vozí v noci domů a já nevím, co si o tom myslet
Zdroj: Freepik

Renáta je vděčná za novou chůvu, zároveň se ale nemůže dívat na svého manžela, který je jí až příliš nadšený. Srovnávat se s mladou studentkou není lehké. 

Michaela Hájková
Michaela Hájková 09. 08. 2023 07:00

Naše nová chůva Bětka (19) je moc hezká. Děti ji zbožňují a manžel jakbysmet. Rád ji v noci vozí domů a já nevím, co si o tom mám myslet. 

Pořídili jsme si chůvu, abychom mohli večer ven

Máme celkem tři děti, kterým je deset, sedm a pět let. Už jsem si ani nevzpomínala, jaké to je být jen s Michalem, a tak jsme si pořídili chůvu na hlídání, abychom si občas vyšli někam na večeři nebo za kulturou. 

Najít osobu, jež by byla spolehlivá a zároveň seděla našim hyperaktivním dětem, nebylo snadné. Střídavě vždy jedno z dětí paní na hlídání odmítalo a dělalo scény. Nakonec jsem narazila na Bětku, dceru jedné mojí kolegyně. Bětka je tak bezprostřední a milá, zároveň ji děti poslouchají – je prostě perfektní. 

Jelikož je velmi mladá, vozíme ji po půlnoci domů nebo jí platíme taxi. Za naše společné chvilky bez dětí to rozhodně stojí. Ovšem Michal poslední dobou trvá na tom, že bude vozit Bětku sám, abychom ušetřili za taxi. Kvůli tomu si pak se mnou po večeři ani nedá skleničku. Těší se domů jako malý kluk, vidím mu až do žaludku.

Manžel se před Bětkou neustále natřásá

Všimla jsem si, že se může z Bětky zbláznit, chystá jí svačinky a chválí jí boty nebo se vyptává, jak jí jde vysoká škola. Přitom nemůže odtrhnout oči od její super postavičky. Připadám si pak trochu hloupě a možná i žárlím. 

Kamarádka mě vyvedla z míry, když na mě vytáhla článek o tom, kolik celebrit zahýbalo manželkám právě s chůvou. Dost mě to vyděsilo a řekla jsem Michalovi, že se chová jako starý vypelichaný kohout. Nedá si ale říct a pořád se před Bětkou předvádí. Nedávno se chlubil tím, že jde na koncert její oblíbené kapely. 

Měla jsem pak bujné představy o tom, jak ji svádí v autě a kdo ví, co spolu nedělají. Jenže jsem byla zahnaná do kouta – s jinou chůvou nám to doma neklapalo. Ledaže bych zrušila naše pravidelné večery a upřímně řečeno jsem trochu měla chuť to udělat. 

Dověděla jsem se, jak to mezi nimi je

Jednou odpoledne přišla Bětka dřív a já se jí nenápadně vyptávala, zda má přítele. Řeč jsme stočili na mého muže a ona byla najednou zaražená. „Nechci se vás dotknout, ale on je srandovní,“ přiznala. Jeho koketování v ní prý vyvolává výbuchy smíchu, ale ze slušnosti poslouchá jeho historky. 

Musela jsem se za svého muže omluvit a příště si pro Bětku v noci dojel její přítel. Manžel byl skleslý, ale brzy ho to naštěstí přešlo. Já jen vrtím hlavou nad tím, co si ten starý kozel asi myslel.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články