Rozálie (34): Nevím, jestli chci další dítě. Nelíbí se mi, že kromě partnera na mě tlačí i moje máma

Rozálie (34): Nevím, jestli chci další dítě. Nelíbí se mi, že kromě partnera na mě tlačí i moje máma
Zdroj: Freepik

Existuje vůbec v rodině nějaké tajemství? To je otázka, kterou si klade spousta lidí. Rozálie si myslela, že soukromé záležitosti sdílí jen se svým partnerem. Byla velmi překvapená, když se přesvědčila o opaku.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 31. 05. 2023 10:00

Za těch osm let, co jsem ve vztahu Martinem (33), mě nikdy nenapadlo, že budeme řešit toto. Vždy jsme spolu jednali na rovinu. Ale to, co nedávno provedl za mými zády, jen tak nepřekousnu.

Dítě jsme neplánovali

Máme spolu syna Matěje (6). Narodil se nám hodně neplánovaně. Chodili jsme spolu rok a dítě nechtěl nikdo z nás. Přála jsem si pracovat a cestovat. Martin to měl stejně. Postavili jsme se k tomu čelem. Miminko jsme si nechali, našli si společný pronájem a skočili do všeho po hlavě.

Spoustu lidí asi překvapilo, že se nám to povedlo a zůstali jsme spolu. Náš Matěj byl náročné miminko, ale Martin se ukázal jako úžasný otec. Se vším mi pomáhal. Když jsem něco řešila, ihned mi přišel na pomoc. Nic ho nedokázalo vykolejit.

Partner chce další dítě

Z mateřství jsem trochu šílela. Upřímně jsem byla ráda, když mi skončila rodičovská dovolená a mohla jsem se vrátit do práce. Sice Matýska miluji, ale to peklo, které jsem prožívala především první rok a půl, už nechci zažít. Nevyspání, stres a neustálý řev mi rozhodně nechybí.

I proto si teď další dítě prostě nepřeji. Sama nevím, jestli druhé nechci vůbec, nebo potřebuji chvilku počkat. Jenže Martin na mě začal tlačit. „To bys chtěla, aby byl Matěj jedináček? Ti to mají v životě těžké,“ říká mi neustále. Teď dítě rozhodně neplánuji. Možná za rok, pokud vůbec...

Svěřuje se mé matce

Martin ale není jediný, kdo se zajímá o dalšího potomka. Tyto otázky jsem slýchávala snad už od Matýskových dvou let. Všichni se mě ptali, kdy bude další. Teď to ale nabralo větší obrátky. Ukázalo se, že Martin se začal svěřovat mojí matce. A to mě opravdu vykolejilo.

Měla bys Martinovi vyjít vstříc. Vždyť víš, jak dobrý táta je. A pokud si přeje další dítě, měla bys mu to dopřát,“ řekla mi na rovinu. Když jsem se jí zeptala, proč mi tohle všechno vykládá, dodala, že jí je Martina líto. Jestli si myslel, že mě zlomí přes matku, tak takové chování mu u mě rozhodně neprojde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články