Sára (29): Od přítele jsem dostala nádherný zásnubní prsten. Nemůžu ho nosit, sálá z něj něco špatného

Sára (29): Od přítele jsem dostala nádherný zásnubní prsten. Nemůžu ho nosit, sálá z něj něco špatného
Zdroj: Unsplash

Sára kývla na žádost o ruku a dostala překrásný zásnubní prsten. Přesto není šťastná. Ten prsten jí totiž způsobuje bolesti. Nikomu o tom raději neřekla, ale myslí si, že jde o špatné znamení.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 14. 07. 2023 19:00

Můj přítel Martin (35) mi nedávno slavnostně předal zásnubní prsten, který neuvěřitelně zářil. Jenže radost mě brzy přešla. Jen co si ho nasadím, začnou mě bolet klouby. Jako kdybych měla těžké revma. Asi ten prsten Martinovi vrátím...

Dostala jsem zásnubní prsten jako z pohádky

Sáro, vezmi si mě, budu se o tebe starat do konce života,“ pronesl Martin rozechvělým hlasem a já hned začala plakat. Přes slzy jsem spatřila blyštivý šperk a nadšeně si ho nasadila na levý prsteníček. Brzy mě ale začal bolet kloub na prstě a později celá levá ruka. Prstýnek mi nebyl malý. Myslela jsem si, že jsem se někde praštila. Když se bolest přelévala k lokti, zašla jsem si k doktorovi na rentgen, ale vše se zdálo být v pořádku.

Pak jsme odjeli na dovolenou a abych drahokam neztratila v moři, sundala jsem si ho a nechala v hotelovém trezoru. Jako zázrakem mě ruka přestala bolet! Před návratem domů jsem si prsten znovu nasadila a rozbolely mě klouby v celém těle.

Nechtěla jsem se Martina dotknout a hned se ptát, odkud prstýnek má. Aby si nemyslel, že mě zajímá, kolik peněz do něj investoval. Ale musela jsem nějak zjistit jeho původ. Nemám ráda šperky s neznámou minulostí.

Šperk je po prababičce, která měla těžký osud

Zlato, je to starožitný kousek? Každý se mě ptá, tak abych věděla, co říct,“ zjišťovala jsem nenápadně. Martin mi prozradil, že ho má po prababičce, ale nechal ho upravit přímo pro mě, aby se mi líbil. Víc ale prozradit nechtěl a já zas nechtěla vypadat nevděčně. Vyzpovídala jsem tedy Martinovu babičku a prstýnek zatím sundávala co možná nejčastěji, abych neměla bolesti.

Babička mi prozradila, že její matka neměla lehký život. O manžela přišla krátce po svatbě a děti pak vychovávala sama. Navíc po těžké nehodě strávila posledních dvacet let svého života na lůžku. Neměla jsem z toho dobrý pocit. Podle mě se někdy může stát, že si mrtví nepřejí, abychom nosili jejich osobní věci. Stejně tak mě napadlo, že v prstenu zůstala tíha všech těch špatných věcí, které prababička prožila.

Nechtěla jsem ho nosit. Ale nevěděla jsem, jak to Martinovi logicky vysvětlit. Na nějaké záhady mezi nebem a zemí nebyl. Pak mi došlo, že by za tím mohlo vězet něco víc. Co když je to znamení, že bych si ho neměla brát?

Prstýnek jsem mu vrátila a vzala si čas na rozmyšlenou

Bez většího vysvětlování jsem prsten vrátila. „Je to na mě rychlý, musím si to rozmyslet. Rodinný prsten, zodpovědnost na celý život, jsem zmatená...“ padaly ze mě nesouvisle různé důvody. Martin byl zdrcený, ale jak jsem zjistila, ne na dlouho. Přestože jsme si dali pauzu na dva měsíce, nevydržel čekat.

Evidentně jsem nebyla ta pravá, když mi nedal trochu času. Našel si novou přítelkyni a alespoň mi moje rozhodování usnadnil. Už za půl roku nosila ten samý prsten. Zajímalo by mě, jestli má na ni stejné účinky. Ale asi ne. To mě ujistilo, že vše dopadlo, jak mělo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články