Simona (34): Už od dětství se snažím všem zavděčit. Ta moje prokletá dobrota časem omrzí každého chlapa

Simona (34): Už od dětství se snažím všem zavděčit. Ta moje prokletá dobrota časem omrzí každého chlapa
Zdroj: Freepik

Simona chtěla po posledním fiasku vědět, proč zase dostává kopačky. Setkala se s odpovědí, kterou slyšela už několikrát. Prý je až moc hodná. Řekla si tedy, že zkusí být víc „zlá“...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 07. 05. 2023 07:00

Když jsem se s Ondrou (35) bavila o našem rozchodu, řekl mi ten samý verdikt, co jsem slyšela už tolikrát. Opravdu je na škodu, když jsem tak „hodná“? Celé dětství mi říkají, že mám být hodná holka. A teď bych na tom měla něco měnit?

Další rozchod v řadě a pořád stejné chyby

Nemám úspěch ve vztazích a popud k rozchodu většinou přichází ze strany partnera. Když už dojde na důvody, často se dozvídám, že mužům vadí, že jsem příliš hodná. Dlouho jsem si lámala hlavu nad tím, jak s takovou informací naložit.

Jsi prostě skvělá, hrozně hodná. Možná až moc, nezasloužím si tě,“ řekl mi Ondra, když jsem se domáhala vysvětlení, proč se rozhodl se mnou skoncovat. Naštvalo mě to. Když jsem zamilovaná, na tom druhém mi opravdu maximálně záleží. A logicky jsem tak milá, jak jen to jde. Nevyvolávám hádky, udělala bych pro partnera téměř cokoliv.

Možná je chyba, že partnerům vždy vycházím ve všem vstříc. Jenže mě baví dělat druhému radost, ulehčit mu práci, připravit mu vynikající snídani. Když udělá nějakou chybu, jsem ochotná si promluvit a pochopit, proč se to stalo. A hlavně odpustit. Jsme lidi, všichni děláme chyby. A já vždy partnerům vše odpustila. Kamarádka mi říká, že si mě pak ale nemůže nikdo vážit.

Jsem až otravně hodná, lidi to odrazuje

Po rozchodu s Ondrou jsem měla sraz s kamarádkou Andreou (35), která si spletla čas a měla hodinu zpoždění. Nejenže jsem jí nevynadala, ale ještě jsem jí přenechala poslední kousek dortu, co měli v kavárně. Musela se mi smát „Holka, ty jsi marná. Já na tvém místě bych se vztekem odešla už před půl hodinou a toho dortu bych ti určitě nedala ochutnat ani kousek. Jsi prostě naše blboučká hodňoučká Simonka,“ kroutila hlavou.

Na to konto jsem se rozzlobila. Andrea mi řekla, že trochu zloby mi fakt neuškodí. Připomněla mi, že nejde jen o moje partnery, ustupuji každému. Nechala jsem kolegyni lepší místo s výhledem do zahrady. Bratr žije v bytě po babičce, já platím nájem v krcálku. Možná i u mě platí – jak je hodná, tak je blbá...

A tak jsem se rozhodla být zlá. Když jsem se pak seznámila s Alešem (37), dala jsem volný průchod své náladovosti, kterou jinak pečlivě skrývám. Měnila jsem čas schůzek podle nálady a dlouho mu neodpovídala na zprávy. Když dal jednou přednost cyklovýletu s přáteli, urazila jsem se na celý týden. Ve skutečnosti bych však jemu i kámošům nejraději připravila svačinu na cestu.

Asi se nedokážu změnit

Nakonec se mi to ale vymklo z rukou a netrvalo dlouho, už jsem vařila Alešovi jeho oblíbená jídla. Před spaním jsem mu dělala masáž nohou, venčila jeho neposlušného psa, hodiny si povídala s jeho otravnou sestrou a přesadila mu všechny kytky, protože hynuly. Brzy se začal chovat odtažitě a pak už jsem poznala blížící se konec.

Když budeš jen všem posluhovat, nezajistíš si tím lásku,“ řekl mi Aleš a já pochopila, že problém bude asi vážně ve mně. Od dětství se snažím zavděčit rodičům, učitelům a teď i partnerům. Jsem tak hodná jen proto, abych dostala pochvalu formou lásky. Budu si muset promluvit s odborníkem.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články