Anička (28): Po těžkém rozchodu jsem hledala dlouhodobý vztah. Moje plány shořely jako papír

Anička (28): Po těžkém rozchodu jsem hledala dlouhodobý vztah. Moje plány shořely jako papír
Zdroj: Unsplash

Ve vztahu záleží především na komunikaci mezi partnery. Je to jeden z pilířů dobře fungujícího vztahu. Anička se proto svého partnera otevřeně zeptala, jak vidí jejich společnou budoucnost. Jeho odpověď ji velmi zaskočila.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 04. 04. 2023 10:00

Před rokem jsem se rozešla s dlouhodobým přítelem. Měla jsem ho velmi ráda, proto mě to bolí doteď. Krátce po rozchodu mě kontaktoval jeden z mých starých přátel. Chtěl to se mnou dát dohromady.

Začali jsme se spolu vídat

Před půl rokem jsem znovu začala nezávazně randit. Bylo to velmi příjemné. Albert (30) byl už dlouhou dobu můj dobrý kamarád. Známe se asi osm let. Byli jsme kolegové a v práci moc jsme si rozuměli. I když pak odešel do jiné firmy, zůstali jsme v kontaktu. Věděla jsem, že o mě má zájem, ale jelikož jsem byla šťastně zadaná, nikdy jsem mu nedovolila nic víc.

Když mě před časem kontaktoval a pozval mě na večeři, řekla jsem ano. Nejenže mi byla jeho přítomnost vždy příjemná, ale také jsem věděla, že mě dokáže přivést na jiné myšlenky. A tak jsme se začali vídat pravidelně. Chodili jsme společně do kina, na obědy a trávili jsme spolu víkendy. Na bývalého přítele a náš zkrachovalý vztah jsem postupně začala zapomínat.

Chtěla jsem něco víc

S Albertem mi bylo vždycky velmi příjemně. Věděl, jak na mě. Vždy poznal, co má říct a udělat. A tak asi není žádné překvapení, že jsem se do něj postupně zamilovala. Chtěla jsem s ním trávit víc a víc času. Postupně mi přestaly vyhovovat kratičké setkání u mě nebo u něj doma.

Proto jsem se rozhodla jít s kůží na trh a říct mu, jak to cítím. Myslela jsem si, že jsme v tomto ohledu na stejné vlně. Albert mi ale udělal čáru přes rozpočet.

Nemá o mě zájem

Asi tak před týdnem jsme se znovu viděli. Byli jsme u něj doma a seděli u večeře, kterou sám uvařil. „Chtěla bych se tě na něco důležitého zeptat,“ řekla jsem mu. „Jak vidíš náš vztah? Jak to s námi bude pokračovat dál?“ zeptala jsem se. „No… asi tak jako doteď, mně to tak vyhovuje. Vídáme se jednou do týdne a každý máme prostor na ostatní koníčky a kamarády,“ řekl mi.

Jasně jsem z toho pochopila, že se nechce vázat. Naše občasná setkání mu vyhovují a vůbec se ke mně nehodlá nastěhovat. Hodně mě to mrzí. Po dlouhém přemýšlení jsem se mu přestala ozývat. Pokud o mě stojí, musí začít bojovat a ukázat, že má zájem o vážný vztah.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články