Veronika (39): Milenci jsem řekla své představy o společné budoucnosti. Nedopadlo to dobře

Veronika (39): Milenci jsem řekla své představy o společné budoucnosti. Nedopadlo to dobře
Zdroj: Unsplash

Budoucnost ne vždy dopadne tak, jak si ji naplánujeme. Často se stane pravý opak. Veronika nebyla šťastná doma, proto si našla milence. Když mu ale řekla, že chce odejít od manžela a žít s ním, tvrdě narazila.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 15. 02. 2023 10:00

Žiji v manželství bez lásky. Pro mého muže Tadeáše (45) je práce přednější než já. Nejen kvůli tomu jsem si před rokem našla milence. Myslela jsem si, že Vláďa (37) je jiný, ale i v něm jsem se zmýlila.

S manželem jsme se odcizili

S Tadeášem mám dvě dcery. Vždy jsem si myslela, že přesně to chci. Mít muže, dům a krásné děti. Ale jak se ukázalo, i když všechno tohle mám, nejsem šťastná. Můj muž už mě dlouho nevnímá. Problémy v manželství jsem si začala uvědomovat asi před šesti lety. Naše komunikace uvázla na mrtvém bodě.

Kdysi jsme si o všem povídali, ale teď jako by mezi námi vyrostla bariéra. Kromě jiného se Tadeáš úplně oddal své práci. Když ho před čtyřmi lety povýšili, stal se z něj úplně jiný člověk. Žil jenom pro práci. Trávil tam celé dny. Ani o víkendech si nevzal čas na vydechnutí.

Milence mám už rok

Byla jsem z celé situace zoufalá. Myslím, že mě asi nikdo nemůže vinit z toho, že když o mě Vláďa projevil zájem, neodmítla jsem ho. Poznali jsme se díky práci a už od začátku mi říkal jen samé lichotky. Jak moc mi to sluší, že jsem nejkrásnější žena, kterou viděl... A já jsem jeho lichotkám brzy podlehla.

Náš poměr trvá něco málo přes rok. Vídáme se především u něj doma. Aspoň jedenkrát týdně si na sebe najdeme čas. Chvilky, které s ním trávím, jsou pro mě velmi důležité. Nabíjí mě energií a optimismem. Jsem za Vláďu velmi vděčná, ale když jsem náš vztah chtěla posunout na vyšší úroveň, spálila jsem se.

Milenec mě zradil

Před týdnem jsme se s Vláďou sešli u něj doma. Bylo to hrozně fajn. Já s ním ale chtěla řešit závažnou věc. Rozhodla jsem se totiž odejít od manžela. „Myslím, že Tadeáše opustím. Naše soužití nemá vůbec žádný smysl. Chtěla bych být jen s tebou,“ řekla jsem mu.

Vláďa ale moje vyznání přešel mlčením. Nedodalo mi to moc sebevědomí a začala jsem panikařit. „Copak jsme si to neslibovali, že jednou budeme žít spolu?“ nenechala jsem se odbýt. Vláďa na to stále nic neříkal. Bylo mi jasné, že jsem ho zaskočila. Nechce se vázat se ženou, která má dvě děti. Nevím, co mám dělat, už mě vlastně zradil druhý muž...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články