Stanislava (59): Manžel se úplně zbláznil. Chce žít jako před sto lety

Stanislava (59): Manžel se úplně zbláznil. Chce žít jako před sto lety
Zdroj: Freepik

Manželství by mělo přežít dobré i špatné časy. Závisí to především na trpělivosti a vzájemném pochopení partnerů. Co ale v poslední době předvádí Stanislavin manžel, překračuje meze všeho, co je schopná skousnout.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 30. 01. 2022 08:00

Žiji se svým manželem Václavem (66) skoro třicet let. Překonali jsme spolu spoustou těžkých situací. Vychovali jsme tři děti, koupili si dům a začali se těšit do důchodu. Co ale manžel poslední dobou předvádí, je nad moje chápání a já s ním pomalu ztrácím trpělivost.

Manžel přestal používat elektrické přístroje

Všechno to bláznovství začalo tak před půl rokem. Nevím, jestli můj muž dostal nějaký řetězový email nebo se podíval na nějaké video, ale zčistajasna přestal používat mobil. Když jsem se ho ptala na důvod, jeho odpověď byla jednoduchá. „Předtím jsme se také obešli bez mobilu a přežili jsme,“ řekl mi.

Jeho názor jsem mu nevyvracela. Taky nejsem žádný technický nadšenec a ty nové mobily se všemi možnými funkcemi mi jsou také proti srsti, ale Václav šel ve svých názorech ještě dál. Postupně se začal zbavovat všeho elektrického. Přestal úplně používat počítač a televizi nezapnul nejméně tři měsíce. „Můžeš být jenom ráda, aspoň ušetříme za elektřinu,“ odpovídal mi na moje dotazy.

Chtěl žít ve srubu na samotě

Všechno to vygradovalo před dvěma měsíci. Jednu sobotu ráno mi oznámil, abych se oblékla, že bychom mohli vyrazit někam ven. Myslela jsem si, že jedeme na výlet, to jsem se ale spletla. Měl pro mě přichystané úplně jiné překvapení.

Po hodině a půl jízdy jsme zastavili u nějakého polorozpadlého srubu na samotě. „Tady bychom to mohli koupit,“ řekl mi natěšeně. „Je tu klid, nikde nikdo, dokonce to nemá ani zavedenou elektřinu. Není to ráj?“ rozplýval se. „Kolega z práce to prodává opravdu za hubičku,“ dodal.

Musela jsem mu říct pravdu

To už jsem byla na cestě zpátky k autu. Zdálo se mi, že se Václav dočista zbláznil a taky jsem mu to hned řekla. „Už by ses měl konečně dát dohromady, chováš se jako blázen. Jestli ty tak chceš žít, tak prosím, ale mě do toho nenuť,“ naštvala jsem se a požádala ho, aby mě odvezl domů.

Václav to pochopil, srub nakonec nekoupil, ale elektrické přístroje nepoužívá dál. Těžko říct, jestli se s něčím dalším v blízké době znovu nevytasí.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články