Strašák jménem anální sex? Důležité je se pořádně připravit

Strašák jménem anální sex? Důležité je se pořádně připravit
Zdroj: Pixabay

Spousta lidí anální sex zkusila. Kvůli špatnému zážitku se však bojí dát mu druhou šanci.
Důležité je nic nepodcenit. Během análního sexu se doporučuje použít kondom.
Důležité je se uvolnit a pořádně si ho užít.
Bez lubrikačního gelu to určitě nepůjde.+ 1 fotka+ 2 fotky

Pro některé je stále tabu, ale praktikuje se už od počátku věků. Anální sex si stále tak úplně nenašel cestu do ložnic a jsou tací, kteří o něm nechtějí ani slyšet. Jak si ho správně užít a zbavit se strachu z jistých nehod?

Petr Jirsa
Petr Jirsa 08. 08. 2020 18:00

Anální sex tady byl, je a bude. Někteří ho považují za sexuální praktiku homosexuálů, jiní z něj mají obavy. Přestože se doba, ve které žijeme, považuje za pokrokovou a velmi otevřenou, o análním sexu se moc nemluví a ještě méně se provozuje. Spousta lidí ho vyzkoušela, ale zážitek to byl natolik nepohodlný, že se bojí dávat mu ještě jednu šanci. Pokud však nepodceníte přípravu a začnete s opatrností, možná kompletně změníte názor.

Příprava

Jedním z důvodů, proč spousta lidí odmítá anální sex, je strach z nehody, která může nastat při nedůsledné přípravě. Základem je vyčistit tlusté střevo pomocí irigátoru. Klystýr může zabrat jistý čas, ale je důrazně doporučován. Provádět by se měl zhruba 2 hodiny před samotným stykem a po jeho dokončení je žádoucí alespoň hodinu počkat kvůli možnosti odtoku zbytku vody nalité do střev.

Jde se na věc

Aby byla penetrace co možná nejméně bolestivá, musí se anální otvor jemně dráždit. Ať už krouživým pohybem prstu či jazyka (praktika zvaná rimming), tak pomalým zasouváním jednoho až dvou prstů do otvoru. Nesmírně důležité je použití lubrikačního gelu, u kterého platí, že čím více, tím lépe. Po chvíli může partner zkusit velmi mírně a lehce zasunout penis dovnitř. Měl by však postupovat s opravdu velkou opatrností. Jeho snaha dostat se hlouběji může být zpočátku nepříjemná, ale jakmile se penis dostane za řitní svěrač, tlak by měl ustoupit a na řadu by měla přijít už jen rozkoš. Vzhledem k tomu, že je poševní stěna oddělující vaginu a anální otvor velmi tenká, spoustě žen se podaří dosáhnout orgasmu i při sexu zezadu.

Praktické rady na závěr

Během análního sexu se doporučuje použít kondom kvůli bakteriím, které v řitním otvoru žijí. Stejně tak je nežádoucí střídavě penis zasouvat do análního otvoru a vaginy. Zároveň by se měly análnímu sexu vyvarovat osoby trpící nejrůznějšími onemocněními spojenými s řitním otvorem a střevy. Anální sex není žádnou vědou a je-li vše prováděno s opatrností a respektováním jeden druhého, může se z něj stát praktika, kterou si naprosto zamilujete.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články