Tereza (35): Můj syn miluje panenky. Manžel z toho dělá velký problém, ale já bych to tak tragicky neviděla

Tereza (35): Můj syn miluje panenky. Manžel z toho dělá velký problém, ale já bych to tak tragicky neviděla
Zdroj: Freepik

Tereza řeší, jak naložit se zálibou svého syna. Adámek si totiž rád hraje s panenkami. Tereze to nevadí, ale její manžel z toho dělá vědu.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 15. 05. 2023 10:00

Zjistila jsem o Pavlovi (38), že je najednou velký macho. Nedokáže se srovnat s tím, že si náš dvouletý syn Adam našel zálibu v panenkách. Já si nemyslím, že je nutné rvát dítěti do rukou autíčka, když o to nestojí. Manžel se ale bojí ostudy. Velmi mě tím zklamal.

Syn má novou kamarádku

V našem vnitrobloku máme pískoviště, kde si Adam našel malou kamarádku. S její matkou jsme si měly co říct, takže jsme se začaly navštěvovat. Přesně od té doby syn vyžaduje panenky. Prostě je viděl u kamarádky. A já v tom neviděla problém. Několik jsme si jich tedy půjčili.

Když to doma viděl Pavel, naježily se mu všechny chlupy a začal vyvádět. „To si děláš srandu? Pleteš mu hlavu!“ hulákal. Samozřejmě pokračoval dál o různých teoriích, včetně orientace našeho syna. Nelíbilo se mi, že takhle řádí před dítětem.

Jsi celý den pryč. Adam si bude hrát s tím, co ho baví. A ty si nech ty svoje chlapácký poznámky, až budeme mluvit mezi čtyřma očima,“ řekla jsem mu vážně. Pavel se mnou přestal mluvit, takže jsme doma měli kvůli dvěma panenkám obrovské dusno. Našla jsem svoje album z dětství a ukázala mu několik fotek, kde si ve dvou letech hraju s autíčky a bagrem. Podle Pavla to ale prý je něco jiného...

Syn si rád hraje s panenkami

Adámek má hraček plnou skříň. To, že si vybere panenky, které češe a převléká, mi nepřipadá jako nějaké drama. Když mu panenku seberu, co mu tím vlastně předám za informaci? Situace se ale nedávno pořádně vyostřila. Vyrazili jsme na procházku a v zahradní restauraci jsme potkali mého muže, který byl s kolegy na obědě.

Adam držel panenku a hnal se k tatínkovi, který pěkně zrudl v obličeji. Čekala jsem, co udělá. Se mnou diskutovat nechtěl, ale na veřejnosti se nějak zachovat musí. Vzal si Adámka na klín a začal mu něco vykládat o panence. Došla jsem si pro synka a slyšela, jak mu kolega vypráví vlastní zkušenost.

Panenky jsou v pohodě, náš Mates se doma převlékal za princeznu. Měl jsem co dělat, abych se udržel, ale světe div se, žádný efekt to na něj nakonec nemělo. Děti nerozlišujou všechno jako my,“ vysvětloval Pavlovi kolega. Chtělo se mi říct, že konečně zaznělo slovo chlapa.

Bojím se, jak bude přistupovat k výchově

A tak o tom doma nemluvíme. Jen tchyně se nechala pobaveně slyšet, že se malý Pavlík jednou doma převlékl za maminku, včetně červené rtěnky. Škoda, že to tehdy nestačila vyfotit...

Víc než hračky mého syna mě znepokojil postoj mého manžela. Teď vím, že v některých ohledech jsme úplně odlišní. Doufám, že se jeho pohled nepromítne do výchovy až příliš.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články